Colostrum BIO w płynie 125ml IgG (Immunoglobuliny) 35%

BIO COLOSTRUM W PŁYNIE o zawartości Immunoglobulin (IgG) powyżej 35%.
Colostrum (siara bydlęca w płynie 125 ml) wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Oferowane płynne colostrum jest pozyskiwane z pierwszego oraz drugiego dojenia, jest naturalnym produktem, a zawarte w nim substancje nie występują w żadnym produkcie pochodzenia naturalnego w tak wysokiej koncentracji.
Bio Colostrum pobierane od krów pochodzących z Niemiec oraz Austrii.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Składniki: 100 % Bio siara bydlęca (Colostrum bovinum) w płynie, w tym 35 % IgG.
Produkt nie zawiera kazeiny.
Produkt zawiera mleko krowie.
Sposób spożycia: 15 ml (zgodnie z załączoną miarką) rano na czczo i 15 ml (zgodnie z załączoną miarką) przed snem. Spożywać nierozcieńczone lub z małą ilości płynu. Nie łączyć z gorącymi płynami.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: Bio colostrum 30 ml, w tym 10,5 mg IgG.
Średnia wartość odżywcza aminokwasów | w 100 g produktu | %RWS* |
Alanina | 8.5 g | - |
Arginina | 7.5 g | - |
Kwas asparginowy | 3.5 g | - |
Beta alanina | 0.35 g | - |
Kwas beta aminoizomasłowy | 1.35 g | - |
Cytrulina | 1.4 g | - |
Cystyna | 0.3 g | - |
Glutamina | 9.5 g | - |
Kwas glutaminowy | 47.5 g | - |
Glicyna | 6.5 g | - |
Histydyna | 2 g | - |
Izoleucyna | 6.5 g | - |
Leucyna | 12.5 g | - |
Lizyna | 11.25 g | - |
Metionina | 1.5 g | - |
Ornityna | 0.85 g | - |
Fenyloalanina | 6.75 g | - |
Fosforany | 12.5 g | - |
Prolina | 11 g | - |
Tauryna | 360 g | - |
Treonina | 2 g | - |
Tryptofan | 10 g | - |
Tyrozyna | 4.5 g | - |
Walina | 14 g | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Średnia wartość odżywcza witamin w | 100 g produktu: | %RWS* |
Witamina A | 490 µg | 61.25 % |
Tiamina (wit. B1) | 90 mg | 8181.82 % |
Ryboflawina (wit. B2) | 455 mg | 32500 % |
Pirydoksyna (wit. B6) | 40 mg | 2857.14 % |
Kobalamina (witamina B12) | 0.5 µg | 20 % |
Kwas foliowy (witamina B9) | 65 µg | 32.50 % |
Witamina C | 3200 mg | 4000 % |
Cholekalcyferol (D3) | 6.6 µg | 13.2 % |
Tokoferol (wit. E) | 292 mg | 2433.33 % |
Ubichinon (Q10) | 65 µg | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 125 ml zawiera 8 porcji x 15 ml.
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiekz jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Nie podawać osobom z nietolerancją na mleko krowie.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 14 dni.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.