Noni BIO sok

Owoce noni zawarte w soku pochodzą z upraw ekologicznych z wyspy Samoa. Dzięki tradycyjnemu, unikalnemu procesowi bezpośredniego wyciskania owoców (NFC), sok zawiera wszystkie składniki świeżo zebranych owoców. Sok posiada wyjątkowy, wyrazisty smak.
Noni Bio sok- spora pojemność
Noni Bio sok pochodzi z upraw ekologicznych. Polecamy spożywanie soku dwa razy dziennie przed posiłkami w ilości około 15 - 30 ml.
Składniki: 100 % Bio sok z owoców noni (Morinda Citrifolia).
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 65 kJ / 15 kcal | 0.8 % |
Tłuszcz: | 0.08 g | 0.1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | < 0.05 g | < 0.3 % |
Węglowodany: | 2.5 g | 1 % |
- w tym cukry: | 2.5 g | 2.8 % |
Białko: | 0.5 g | 1 % |
Sól: | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: 2 razy dziennie, 15 - 30 ml najlepiej pół godziny przed posiłkiem. Dzieci 15 - 20 ml dziennie. Przed użyciem dokładnie wstrząsnąć.
Ostrzeżenia: nie należy przekraczać zalecanej porcji.
Dobrze wstrząsnąć butelką, dzięki czemu wartościowe, bioaktywne składniki połączą się. Nie pić bezpośrednio z butelki. Najlepiej spożyć w ciągu 21 dni (maksymalnie 28 dni) po otwarciu.
Kraj pochodzenia: Samoa

Aloe Vera BIO sok

Granat BIO sok 1L

Aloe Ferox sok - Aloes dziki uzbrojony
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.