Chlorella BIO tabletki 500mg

Chlorella to zielenice występujące niemal na całej ziemi. Jej poszczególne gatunki można znaleźć zarówno w wodach słodkich, jak i w morzach oraz oceanach. Ich komórki chronione są warstwą, zawierającą chitosan. Produkt posiada wysoką zawartość białka i błonnika oraz jest źródłem takich minerałów jak żelazo, potas i fosfor.
Chlorella Bio tabletki 500 mg- minerały na wyciągnięcie ręki
Chlorella Bio tabletki 500 mg jest suplementem diety, który jest źródłem takich minerałów jak żelazo, potas i fosfor.
Żelazo pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych, w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, odgrywa rolę w procesie podziału komórek, a także przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Otoczki komórkowe produktu uległy procesowi dezintegracji. Chlorella suszona jest metodą rozpyłową. Chlorella ma duży kontakt ze słońcem podczas wzrostu i nie jest uprawiana w zamkniętych pojemnikach.
Bio chlorella jest uprawiana w szklarniach, co minimalizuje ryzyko przedostania się zanieczyszczeń do surowca.
Składniki (1 tab. 500 mg): 100 % Bio chlorella (Chlorella pyrenoidosa) z rozerwanymi ścianami komórkowymi.
Tabletki prasowane na zimno bez żadnych dodatków.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1300 - 2000 kJ / 343 kcal | 17.2 % |
Tłuszcz: | 10 - 15 g | 14.3 - 21.4 % |
Węglowodany: | 17 - 22 g | 6.5 - 8.5 % |
Białko: | 50 - 60 g | 100 - 120 % |
Błonnik: | 10.0 - 15.0 g | - |
Średnia wartość witamin w | 100 g produktu: | % RWS * |
Witamina B1 (tiamina): | 1.0 - 3.0 mg | 90.9 - 272.7 % |
Witamina B2 (ryboflawina): | 3.0 - 6.0 mg | 214.3 - 428.6 % |
Witamina B3 (niacyna): | 20.0 - 30.0 mg | 125.0 - 187.5 % |
Witamina B6 (pirydoksyna): | 1.0 - 2.0 mg |
71.4 - 142.9 % |
Witamina B8 (inozytol): | 200 - 400 mg | - |
Witamina B9 (kwas foliowy): | 2.0 - 5.0 mg | 1.0 - 2.5 % |
Witamina B12 (kobolamina): | 0.3 - 0.4 mg | 12.0 - 16.0 |
Witamina K: | 0.2 - 0.4 mg | 0.3 - 0.5 % |
Średnia wartość minerałów w | 100 g produktu: | % RWS * |
Fosfor: | 900 - 1200 mg | 1500 % |
Potas: | 500 - 800 mg | 465 % |
Sód: | 50 - 80 mg | 41 % |
Wapń: | 40 - 80 mg | 5.0 - 10.0 % |
Magnez: | 10 - 20 mg | 2.7 - 5.3 % |
Miedź: | 1.0 - 3.0 mg | 100 - 300 % |
Żelazo: | 100 - 120 mg | 714.3 - 857.1 |
Mangan: | 1 - 5 mg | 50 - 250 % |
Cynk: | 20 - 25 mg | 200 - 250 % |
Selen: | 0.1 - 0.3 mg | 0.18 - 0.5 % |
Średnia wartość kwasów tłuszczowych w | 100 g produktu: | % RWS * |
Kwas mirystynowy: | 0.01 - 0.03 g | - |
Kwas palmitynowy: | 2.0 - 2.5 g | - |
Kwas stearynowy: | 0.01 - 0.05 g | - |
Kwas oleinowy: | 0.1 - 0.2 g | - |
Kwas linolowy: | 0.75 - 1.2 g | - |
Kwas gamma-linolenowy | 1.00 - 1.5 g | - |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 8 tabletki dziennie. Popić wodą.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcjiproduktu: | % RWS * |
Chlorella - 4000 mg | - |
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Każda partia przed sprowadzeniem zostaje przebadana mikrobiologicznie oraz fizykochemicznie (zawartość metali ciężkich oraz drobnoustrojów).
Kraj pochodzenia: Chiny
Surowiec pochodzi ze sprawdzonego źródła. Każda partia jest badana w Europie po raz drugi pod kątem zawartości metali ciężkich.

Spirulina BIO + Chlorella BIO tabletki 500mg

Spirulina BIO tabletki 400mg

Spirulina Hawajska algi mielone
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.