Palo Santo kadzidło

Kadzidło palo santo odznacza się wyjątkowo unikatowym, przyjemnym zapachem dzięki bogactwu zawartych w nim olejków eterycznych. Pozyskiwane jest ze ,,świętego" drzewa z gatunku Bursera graveolens występującego w Ameryce Środkowej oraz w północnej części Ameryki Południowej, które uzyskuje wysokość od 4 do 10 metrów.
Dopiero po naturalnym obumarciu i 3 lub 4 latach od upadku przejawia swoje niezwykłe właściwości.
Drewno z tego drzewa wykorzystywane jest w produkcji naczyń do yerba mate i perfum. Szczególnie polecane do odświeżania powietrza.
Skład: 100% palo santo (Bursera graveolens) drewienka kadzidłowe.
Długość: 105 mm (+/- 2 mm)
Propozycja użycia: Stosować do okadzania pomieszczeń, siebie, innych osób, przedmiotów. Zapalić świeczkę lub inne źródło, by powstał ogień / płomieniem (najbardziej zalecane), następnie umieścić jeden z końców kadzidła na górnej części płomienia i doprowadzić do dymienia i pojawienia się żaru. Zaleca się potrząsać oraz dmuchać w żar w celu podtrzymania dymienia.
Kadzidło zgaśnie po pewnym czasie, gdy nie będzie podpalane. Zaleca się odłożyć kadzidło, które zgaśnie i się nie dymi, w przypadku odpalonego poleca się odkładać na podkładkę, która uniemożliwi rozprzestrzenienie się żaru.
Pochodzenie: Amazonka Peru.
Sposób przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.