Trawa Pszeniczna BiO mielona

Bio Trawa Pszeniczna uprawy ekologicznej to źródło minerałów, enzymów, aminokwasów i witamin.
BIO Trawa pszeniczna to naturalne źródło witamin, białek i składników mineralnych. Jest źródłem witamin z grupy B, witaminy C, kwasu foliowego, wapnia, magnezu, potasu, cynku.
Witamina C pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego jak również produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych i utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Wapń przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.
Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego jak i w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i syntezie białka
Potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi, a cynk w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów, prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych.
Składniki: 100% bio trawa pszeniczna mielona.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
1064,5 kJ / 254.2 kcal |
Białko | 28,4 g |
Węglowodany | 4,9 g |
W tym cukry | 4,8 g |
Tłuszcz: | 6 g |
Tłuszcze nasycone | 3,7 g |
Błonnik pokarmowy | 34,4 g |
Sód | 320 mg |
Wapń: | 430 mg (54% RWS*) |
Magnez: | 170 mg (45% RWS*) |
Potas: | 3800 mg (190% RWS*) |
Cynk: | 2,9 mg (29% RWS*) |
Tiamina: | 0,8 mg (73% RWS*) |
Ryboflamina: | 2,33 mg (166% RWS*) |
Niacyna: | 6,49 mg (41% RWS*) |
Witamina B6: | 1,3 mg (93% RWS*) |
Witamina C: | 548 mg (685% RWS*) |
Kwas foliowy: | 1130 µg (565% RWS*) |
* % zalecanego dziennego spożycia
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: 1 łyżeczka proszku 2-3x dziennie (małe dzieci 1/2 łyżeczki 2x dziennie), mieszamy z chłodną przegotowaną wodą 30 minut przed jedzeniem. Należy mieszać aż do uzyskania jednolitego płynu. 1 łyżeczka to ok. 1 gram proszku.
Aby w pełni wykorzystać wartość biologiczną napoju ze sproszkowanej trawy pszenicznej, należy wypijać go bezpośrednio po zmieszaniu i stosować co najmniej przez miesiąc lub jako stałe uzupełnienie codziennej diety.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.