Witamina C+ kapsułki 1000mg

Witamina C bierze udział w najliczniejszej liczbie procesów biochemicznych zachodzących w organizmie. Posiada silne właściwości przeciwutleniające, pozytywnie wpływa na układ odpornościowy, krwionośny, zwiększa przyswajalność minerałów, mikroelementów oraz bierze udział w bardzo ważnym procesie biosyntezy kolagenu.
Odpowiednio dopracowana przez NatVita mieszanka Witamina C plus pozwala dostarczyć organizmowi optymalną dawkę witaminy C w jednej kapsułce.
Składniki (1 kaps.): 600 mg askorbinian sodu (E301), w tym 598.9 mg witamina C; 300 mg kwas l-askorbinowy (E300),
w tym 299.4 mg witamina C; 100 mg Bio dzika róża (Rosa canina) owoc mielony, substancja żelująca: hypromeloza (kapsułka
celulozowa).
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: | % RWS * |
Askorbinian sodu 600 mg: | - |
- w tym 534 mg witamina C | 667.5 |
Kwas l-askorbinowy 300 mg: | - |
- w tym 299.4 mg witamina C | 374.3 |
Bio dzika róża 100 mg (- % RWS*). | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Suplement diety.
Sposób spożycia: 1 kapsułka dziennie. Popić wodą.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Liposomalna Witamina C

Liposomalna Witamina C z Aromatem Malinowym

Kwas L-Askorbinowy Witamina C
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.