Kolagen z Ryb hydrolizat + Bio Dzika Róża kapsułki 300mg

Prezentowany suplement diety został wzbogacony o bio skórkę z dzikiej róży, która jest naturalnym źródłem Witaminę C. Połączenie tych składników zapewni organizmowi znacznie lepsze przyswojenie kolagenu.
Do produkcji tego suplementu użyte zostały surowce pochodzą z Tajlandii wyłącznie ze skór i/lub ości zdrowych ryb hodowlanych Oreochromis spp., tilapia spp. lub lates calcarifer poddanych obróbce enzymatycznej, dzięki czemu są lepiej przyswajalne przez organizm. Produkt testowany w laboratoriach między innymi w ramach substancji farmakologicznie czynnych, hormonów (np. sterydów anabolicznych) i antybiotyków. Otrzymany produkt jest jednorodną mieszaniną pojedynczych i krótkich peptydów, głównie dipeptydów lub tripeptydów. Kolagen stanowi około 80% suchej masy skóry. Hydrolizowany kolagen suplementowany wpływa na metabolizm kolagenu skóry bezpośrednio od wewnątrz wpływając na jej wygląd oraz elastyczność, może pomóc w redukcji celulitu oraz zmarszczek.
Składniki: (1 kaps.): 200 mg hydrolizowane białko kolagenowe z ryb o średniej masie cząstkowej 2 kDa proszek, 100 mg bio dzika róża skórka mielona, substancja żelująca: hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka).
Sposób spożycia: 2 kapsułki dziennie. Popić wodą.
Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu: | % RWS * |
Hydrolizowane białko kolagenowe - 400 mg | - |
Bio dzika róża - 200 mg | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.