Colostrum BIO liofilizowane 30-40 % IgG kapsułki celulozowe 500mg

Colostrum zawiera idealnie zbilansowane składniki: minerały, witaminy, aminokwasy, śladowe pierwiastki, naturalne czynniki wzrostu, jak również immunoglobuliny. Skład krowiego colostrum jest w 99% identyczny z pierwszym mlekiem (siarą) ludzkim matki. Zawiera w swoim składzie również polipeptydy bogate w proliny, cytokiny, laktoferynę.
Immunoglobuliny to białka, które są przeciwciałami wytwarzane przez nasz organizm ww celach ochronnych przed wirusami, bakteriami oraz grzybami. Colostrum krów zawiera ponad 400 substancji interaktywnych.
Colostrum pozyskiwane jest z dojeń w pierwszych godzinach po ocieleniu. Jednak pobierana siara, która jest przetwarzana do produktu NatVita to tylko nadmiar pierwszego mleka wytwarzanego przez matkę cielaka. Całe potrzebne colostrum otrzymują cielęta, by prawidłowo wzrastać i nabrać odporność, ponieważ cielęta w przeciwieństwie do ludzi przychodzą na świat bez wytworzonego mechanizmów odpornościowych, dlatego tak bardzo dbamy w pierwszej kolejności o cielęta, a dopiero później możemy zająć się przetworzeniem nadwyżki.
Przetwarzanie naszego colostrum odbywa się w laboratorium i jest tam odtłuszczane oraz pozbywamy się niestrawnych białek oraz zarazków przez mikrosterylny proces filtracji. Po odtłuszczeniu zostaje oddzielona kazeina od produktu, dzięki czemu colostrum może być wchłaniane przez jelita bez wcześniejszego trawienia.
Zawarte w colostrum:
- polipeptydy bogate w proliny odgrywają ważną rolę w procesach biologicznych, wspierają układ odpornościowy oraz wzrost komórek nerwowych
- czynniki wzrostu regulują i wspierają wzrost komórek organizmu, równoważą metabolizm komórek
- witaminy A, B1, B2, B12, C, D i E
- laktoperoksydazę
- oligosacharydy promują mikrobiom, wspierają skuteczność naturalnych komórek, które zabijają wirusy i bakterie
- cytokiny modulujące lub hamujące procesy zapalne
Colostrum było już stosowane ponad 1000 lat temu, jak również przez egipskich faraonów, greckich sportowców, celtyckich druidów oraz Indian, a nawet osobistego lekarza Goethego.
Składniki (1 kaps. / 500 mg): 500mg Bio siara bydlęca (Colostrum bovinum), liofilizowana, w tym 30-40% IgG, substancja żelująca: hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka celulozowa).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 2 kapsułki 2 razy dziennie, popić szklanką wody.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: Bio colostrum 2000 mg, w tym
600 - 800 mg IgG.
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest
zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek
z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Produkt został pozbawiony kazeiny.
Produkt zawiera mleko krowie, w tym laktozę.
Nie podawać osobom z nietolerancją na mleko krowie.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.