Colostrum BIO proszek liofilizowany 30-40%

Colostrum (siara pochodzenia bydlęcego) jest wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Produkt charakteryzuje się > 30-40 % zawartością immunoglobulin (IgG), został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji. Produkt pobrany z pierwszego oraz drugiego dojenia, w taki sposób by młode ciele otrzymało odpowiednią dawkę colostrum po porodzie.
Składniki: 100 % Bio siara bydlęca (Colostrum bovinum) liofilizowana, proszek, w tym >30 - 40 % IgG.
Produkt zawiera kazeinę.
Produkt zawiera mleko krowie.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 1 gram (2 ml miarki) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: bio colostrum 2000 mg, w tym 600 - 800 mg IgG.
Średnia wartość odżywcza aminokwasów | w 100 g produktu | %RWS* |
Alanina | 8.5 g | - |
Arginina | 7.5 g | - |
Kwas asparginowy | 3.5 g | - |
Beta alanina | 0.35 g | - |
Kwas beta aminoizomasłowy | 1.35 g | - |
Cytrulina | 1.4 g | - |
Cystyna | 0.3 g | - |
Glutamina | 9.5 g | - |
Kwas glutaminowy | 47.5 g | - |
Glicyna | 6.5 g | - |
Histydyna | 2 g | - |
Izoleucyna | 6.5 g | - |
Leucyna | 12.5 g | - |
Lizyna | 11.25 g | - |
Metionina | 1.5 g | - |
Ornityna | 0.85 g | - |
Fenyloalanina | 6.75 g | - |
Fosforany | 12.5 g | - |
Prolina | 11 g | - |
Tauryna | 360 g | - |
Treonina | 2 g | - |
Tryptofan | 10 g | - |
Tyrozyna | 4.5 g | - |
Walina | 14 g | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Średnia wartość odżywcza witamin w | 100 g produktu: | %RWS* |
Witamina A | 140 µg | 17.5 % |
Tiamina (wit. B1) | 0.16 mg | 14.5 % |
Ryboflawina (wit. B2) | 1.3 mg | 92.86 % |
Kobalamina (witamina B12) | 1090 µg | 43600 % |
Kwas foliowy (witamina B9) | 65 µg | 32.50 % |
Witamina C | 3.2 mg | 4 % |
Cholekalcyferol (D3) | 6.6 µg | 13.2 % |
Ubichinon (Q10) | 65 µg | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
- Opakowanie 50 g zawiera 50 porcji x 1 g.
- Opakowanie 100 g zawiera 100 porcji x 1 g.
- Opakowanie 250 g zawiera 250 porcji x 1 g.
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiekz jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Nie podawać osobom z nietolerancją na mleko krowie.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.