Nano Srebro płaskie (koloidalne) niejonowe 25 ppm

Płaskie cząsteczki niejonowego srebra o grubości 3 - 5 atomów, o średnicy około 3,5 nanometra, dzięki swojemu kształtowi zwiększają wielokrotnie czynną powierzchnię wpływając na bardzo wysoką wydajność. Produkt testowany laboratoryjnie, zawiera czyste srebro wolne od zanieczyszczeń.
Srebro koloidalne jest stosowane na rynku medycznym, farmaceutycznym, kosmetycznym, chemii gospodarczej jak również w rolnictwie. Najważniejszym aspektem dotyczącym tego produktu przy jego wyborze jest to, by te nanokrystaliczne cząsteczki były niejonowe, czyste, jednorodne oraz stabilne. Struktura zawartych w butelce nanocząsteczek jest monokrystaliczna, o płaskim kształcie w formie płatków, dzięki czemu uzyskana powierzchnia czynna w stosunku do masy jest możliwie największa (100 m2 z 1g). Cząsteczki są przez ten fakt niemal przezroczyste, dlatego płyn jest również transparentny. Nasze koloidy są wysoce odporne na światło, jak również odporne chemicznie. Są otrzymywane metodą fizyczną według metody najbardziej uznanego twórcy oraz co istotne, są aktywne nawet po wyschnięciu. Rozmiar cząsteczek srebra jest tak mały, że widoczne są jedynie pod mikroskopem.
Produkt charakteryzuje się brakiem wskaźników uczulających skórę, co wykazano w badaniach dermatologicznych, wykazuje m.in właściwości antybakteryjne i jest znane jako naturalny antybiotyk od czasów starożytnych, dlatego też używano i nadal używa się naczynia, sztućce ze srebra lub innych metali, takich jak złoto, czy miedź.
Wniosek: dzięki unikalnemu (płaskiemu) kształtowi cząsteczek srebra, nawet przy użyciu kilkakrotnie niższego stężenia srebra koloidalnego, produkt jest o wielokroć efektywniejszy, o wiele bardziej wydajny, niż te ze srebrem koloidalnym o typowym, sferycznym kształcie, nawet o bardzo wysokim stężeniu.
Skład: woda demineralizowana, srebro.
Propozycja użycia: Nanieść bezpośrednio niewielką ilość płynu na powierzchnię, którą chcemy oczyścić. Można również nanieść płyn na gazę i następnie przetrzeć nią określoną powierzchnię.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.