
Jakość potwierdzona certyfikatami
Naszą misją i najważniejszym celem całego zespołu NatVita jest dostarczanie Klientom ekologicznych produktów najwyższej jakości, wolnych od szkodliwych dla zdrowia substancji i sztucznych dodatków. Dbamy o to, by wszystkie nasze wyroby spełniały rygorystyczne normy i stanowiły źródło cennych składników odżywczych korzystnie wpływających na zdrowie i samopoczucie osób, które z nich korzystają. Wierzymy, że zdrowa, dobrze zbilansowana dieta to najlepsza profilaktyka wielu chorób cywilizacyjnych i podstawa o zachowania witalności na dłużej!
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi certyfikatami i świadectwami jakości. Pragniemy dostarczyć Ci pełną transparentność i zaufanie, abyś mógł mieć pewność, że wybierasz najlepsze produkty dla swojego zdrowia i dobrej kondycji.
WYSOKIE STANDARDY NA KAŻDYM ETAPIE PRODUKCJI
Przykładamy szczególną wagę do procesu powstawania produktu na każdym jego etapie, od zbiorów aż po pakowanie, by dostarczyć Państwu produkty rolnictwa ekologicznego najwyższej jakości o bogatej zawartości składników odżywczych.
Certyfikat bio w języku polskim
Pobierz PDF
Certyfikat bio w języku Angielskim
Pobierz PDF
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.