Kakao i herbaty
Liczy się nie tylko to, co jesz, ale również to, co pijesz. Ziołowe napary, herbaty i inne napoje mogą być bardzo korzystne. Jednocześnie pozwalają dbać o prawidłowy poziom nawodnienia. Jeśli mamy już dość picia kolejnych szklanek wody, warto sięgnąć po coś bardziej różnorodnego, a przy tym bogatego w cenne składniki bioaktywne.
Kakao i herbaty
Ekologiczne herbaty – niezapomniany aromat i smak
Herbaty to ulubiony przysmak Anglików. Czemu więc nie zapożyczyć zwyczajów zza morza? W ofercie NatVita dostępnych jest całe mnóstwo herbat ekologicznych. Nie tylko świetnie smakują, ale również bogate są w składniki odżywcze i bioaktywne. Polecane są wszystkim, którzy pragną cieszyć się wspaniałym smakiem i aromatem.
Za najzdrowszą herbatę powszechnie uważa się herbatę zieloną. Cechuje się ona łagodnym i lekko gorzkawym smakiem.
Jeśli masz ochotę na coś bardziej egzotycznego, koniecznie spróbuj herbaty czerwonej. Posiada ona mocno intensywny smak i aromat.
Dla naszych Klientów sporządziliśmy specjalną mieszankę z różnych ziół, tworząc herbatę BIO zasadową. Posiada ona wysokie pH.
NatVita oferuje również inne produkty, takie jak herbata biała czy herbata Rooibos. Wśród nich znajdują się herbaty bio z certyfikatami ekologiczności. Każdy produkt cechuje się odmiennymi, wyjątkowymi właściwościami i smakiem. Spróbuj wszystkie i wybierz swój ulubiony aromat!
Ziołowa skarbnica
Oprócz tradycyjnych herbat warto zainteresować się również naparami ziołowymi. Klasycznym wyborem jest mięta, melisa czy pokrzywa. Yerba Mate i coraz większą popularnością Guayusa cenione są coraz bardziej w Polsce. Polecamy suszone kwiaty hibiskusa z wysoką zawartością naturalnej witaminy C. Cechują się one przyjemnym, kwaskowatym smakiem.
Kakao z upraw ekologicznych - czekoladowo i zdrowo
Nawet fani czekolady nie muszą martwić się restrykcjami na diecie. Wystarczy kilka mądrych wyborów, a nawet w zdrowym jadłospisie znajdzie się miejsce na kakao. NatVita stworzyło kakao z upraw ekologicznych, które cechuje się bardzo wysoką zawartością soli mineralnych, szczególnie magnezu i potasu.

Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.