Książki
W sklepie internetowym NatVita przygotowaliśmy kilkanaście pozycji, z których nabywcy dowiedzą się więcej na temat zdrowego odżywiania. W bibliotece znajdują się interesujące książki o popularnych, bezpiecznych dietach, czy działaniu poszczególnych produktów spożywczych. Prezentowane pozycje dedykowane są przede wszystkim osobom, które planują dowiedzieć się więcej na temat zdrowej żywności.
Książki
Dostępne w ofercie książki o zdrowym odżywianiu napisane są przystępnym językiem, tak by osoby niezwiązane z medycyną lub dietetyką z łatwością przyswoiły zawarte w nich informacje. Poza cennymi poradnikami pozycje w asortymencie dostarczają nabywcom sprawdzone i łatwe do wykonania przepisy na zdrowe dania. Stawiamy na profesjonalne podejście do diety, dlatego w naszej ofercie znajdują się wyłącznie publikacje doświadczonych specjalistów.
Sprawdź książki o zdrowym odżywianiu i interesujących dietach
Dużą część oferty stanowią książki o zdrowym odżywianiu, które dostarczają nabywcom wiedzy o wartościowych i sprawdzonych przepisach na pyszne dania i napoje. Poza tradycyjnymi książkami kucharskimi, gdzie znaleźć można receptury na dania główne, czy desery, w bibliotece sklepu NatVita znajdują się również pozycje o ścisłej tematyce. Osoby zainteresowane zdrowym odżywianiem mogą korzystać tym samym z przepisów na świeże soki, dania wykorzystujące nasiona chia, czy jagody goji. Wszystko to napisane w przystępny sposób tak, by nawet kucharze - amatorzy stworzyć mogli wyjątkowe potrawy dla siebie i swoich najbliższych.
Co więcej, czytelnicy kupujący pozycje z biblioteki NatVita dowiedzieć się mogą wiele cennych informacji na temat diet. Dbając o bezpieczny, zbilansowany jadłospis prezentujemy diety opracowywane przez cenionych specjalistów. Wśród książek znaleźć można między innymi propozycje diety dla alergików.

Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.