Enzymy trawienne
Wspomaganie trawienia przez naturalne produkty żywnościowe to inwestycja w ochronę zdrowia. Do zbilansowanej diety warto włączyć dodatkowe produkty takie jak np. nasiona owocowe, oleje, syropy, kapsułki, napoje. Przy regularnym stosowaniu wspomagają nie tylko układ trawienny, ale też odpornościowy.
Enzymy trawienne
Naturalne produkty żywnościowe a przyspieszenie trawienia
Pokarm zalegający w żołądku i jelitach niesie za sobą nieprzyjemne objawy takie jak np. wzdęcia, nudności, czy bóle brzucha. Jednak możemy przyspieszyć procesy trawienia dzięki roztworom sporządzanym z liści roślin uprawianych na różnych kontynentach.
Te i inne produkty firmy NatVita zawierają duże ilości błonnika. Produkty nadają się na upominek dla bliskich, mogą być prezentem wyrażających troskę o zdrowie rodziców, dzieci, dziadków i przyjaciół.
Zdrowy układ trawienny z NatVita
Nasze produkty są certyfikowane i cechują się wysoką jakością. Zawdzięczamy to ekologicznym uprawom, dzięki którym owoce i rośliny nie tracą swoich właściwości. Jako NatVita jesteśmy na rynku od ponad dwudziestu lat. Mamy wykwalifikowany zespół, który przygotowuje produkty. Dzięki wspomaganiu funkcjonowania układu trawiennego poprawia się wiele innych aspektów codzienności.

Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.