Nano Srebro płaskie (koloidalne) niejonowe 50 ppm

Niejonowe, czyste, wolne od zanieczyszczeń, testowane laboratoryjnie, płaskie cząsteczki srebra według ,,ojca nanokoloidów" charakteryzujące się średnicą ok. 3,5 nm (nanometrów) oraz grubością 3 do 5 atomów, o płaskim kształcie, w formie płatków zwiększając swoją powierzchnię czynną wielokrotnie, co odróżnia nasze srebro koloidalne od pozostałych na rynku.
Niejonowe srebro koloidalne jest wykorzystywane na wielu runku w wielu branżach, m.in. w branży medycznej, farmaceutycznej, kosmetycznej, chemii gospodarczej jak również w rolnictwie. Cechami, którymi powinno się charakteryzować srebro koloidalne to, by były to nanokrystaliczne cząsteczki, prze wszystkim niejonowe, jednorodne, stabilne oraz czyste.
Struktura naszych nanocząsteczek srebra zawartych w butelce jest monokrystaliczna i co niezwykle istotne o płaskim kształcie, w formie płatków, co sprawia, że powierzchnia czynna srebra w stosunku do jego masy jest zwiększona do maksimum i wynosi aż 100 m2 z 1g. To sprawia, że cząsteczki są niemal przezroczyste. Są odporne chemicznie, aktywne nawet po wyschnięciu i nie reagują na światło, więc są bardzo odporne. Otrzymywany produkt finalny za pomocą metody fizycznej. W badaniach dermatologicznych wykazuje brak wskaźników uczulających skórę i posiada właściwości antybakteryjne oraz antywirusowe.
Poniższa ilustracja obrazuje zastosowanie unikalnego kształtu srebra użytego w naszym produkcie: zastosowanie płaskiego kształtu srebra koloidalnego w produkcie powoduje spotęgowanie jego wydajności, czyli efektu jego działania. Przy płaskim kształcie nano cząstek srebra można obniżyć nawet kilkukrotnie stężenie srebra i mimo to uzyska się za każdym razem wielokroć efektywniejsze działanie, niż w przypadku nano srebra o typowym kształcie.
Propozycja użycia: na powierzchnię, którą chcemy oczyścić nanieść bezpośrednio niewielką ilość płynu, alternatywnie można nanieść płyn na gazę i następnie przetrzeć powierzchnię.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.