Kwas L-Askorbinowy Witamina C

Kwas L-Askorbinowy - witamina C bierze udział w wielu procesach biochemicznych organizmu, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego, bierze również udział w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
Kwas L-Askorbinowy Witamina C jest suplementem diety, który dostarcza organizmowi optymalnej dawki witaminy C. NatVita, producent suplementów i zdrowej żywności, zadbał o doskonałą jakość oraz przystępną cenę.
Kwas L-Askorbinowy Witamina C - skład i właściwości
Podstawowym składnikiem produktu jest kwas L-Askorbinowy. Suplement jest wyjątkowo wygodny w zastosowaniu. Aby przygotować wartościowy napój wystarczy 1 gram proszku wymieszać w szklance wody. W ten sposób organizm otrzymuje właściwą dawkę witaminy C, która odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego.
Składniki: 100 % kwas L-Askorbinowy (Witamina C) w proszku.
Sposób spożycia: 1 gram (miarka 1ml) proszku wymieszać w wodzie. Stosować 1 raz dziennie.
Zawartość składnika w dziennej porcji produktu: | % RWS * |
Kwas L-Askorbinowy (Witamina C) - 1000 mg | 1250 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie:
- 250 g zawiera 250 porcji po 1 g (1000 mg),
- 500 g zawiera 500 porcji po 1 g (1000 mg),
- 1000 g zawiera 1000 porcji po 1 g (1000 mg).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Askorbinian Sodu E301

Witamina C+ kapsułki 1000mg

Jabłczan Magnezu chelatowany

Jabłczan Magnezu chelatowany + Witamina C kapsułki 750mg

Dzika Róża Bio kapsułki 640 mg

Dzika Róża BIO skórka mielona

Dzika Róża BIO owoce całe
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.