Granat BIO sok 1L

Organiczne owoce granatu zawarte w soku pochodzą z upraw ekologicznych w Turcji. Charakteryzują się orzeźwiającym,łodko-kwaśnym smakiem, który został zachowany dzięki starannemu procesowi wytwarzania, przez który sok zachowuje wszystkie właściwości świeżo zebranych owoców.
Granat BIO sok w 100% naturalny
Ekologiczny granat BIO sok z NatVita warto pić codziennie, słodko- kwaśny smak doskonale orzeźwi. Produkt nie zawiera sztucznych składników. Zarówno barwa, jak i smak soku są efektem zbioru odpowiednio dojrzałych owoców uprawianych zgodnie z zasadami upraw ekologicznych oraz dzięki starannemu procesowi wytwarzania.
Bez konserwantów i barwników - Granat BIO sok z NatVita
W 100% naturalny granat BIO sok, wyciskany jest z owoców pochodzących z Turcji. To właśnie tam dojrzewające owoce gromadzą w sobie wszystko to, co najlepsze dla ciała człowieka. Sok z granatu z NatVita dostępny w pojemnych, litrowych, ciemnych, szklanych butelkach.
Nie zawiera konserwantów, wody, ani żadnych sztucznych aromatów i barwników.
Składniki: 100 % Bio sok z owoców granatu (Punica granatum).
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 167 kJ / 40 kcal | 2.9 % |
Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 10 g | 3.9 % |
- w tym cukry: | 10 g | 11.1 % |
Błonnik: | 0 g | - |
Białko: | 0.7 g | 1.4 % |
Sól: | 0.01 g | 0.2 % |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Kraj pochodzenia: Turcja
Propozycja spożycia: 3 razy dziennie, 30 ml najlepiej pół godziny przed posiłkiem. Dzieci 15 - 20 ml dziennie. Przed spożyciem dokładnie wstrząsnąć.
Ostrzeżenia: nie należy przekraczać zalecanej porcji.
Sposób przechowywania: butelką dobrze wstrząsnąć, dzięki czemu wartościowe, bioaktywne składniki połączą się. Nie pić bezpośrednio z butelki. Najlepiej spożyć w ciągu 14 dni po otwarciu.

Aloe Vera BIO sok

Noni BIO sok

Aloe Ferox sok - Aloes dziki uzbrojony
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.