Daktyle BIO suszone

Owoce daktylowca, których właściwości odżywcze docenią zwłaszcza sportowcy, ze względu na zasób cukrów prostych, będących źródłem energii. Spożywane na surowo lub jako dodatek do słodkich wypieków czy deserów. Stanowią świetny zamiennik tradycyjnych słodyczy.
Daktyle BIO suszone - zalety
Suszone daktyle są bardzo słodkie, więc nie zjesz ich dużo. Są one polecane szczególnie dla osób, które ćwiczą. Jeżeli nie pozwalasz sobie na słodycze, daktyle mogą być świetną alternatywą dla wielu słodkości.
Daktyle BIO suszone - jak jeść?
Daktyle można jeść jako swego rodzaju przekąskę na sucho lub dodać je do deseru, płatków owsianych albo na przykład w celu osłodzenia własnej roboty mleka roślinnego blendując go z całą zawartością. Będą także stanowić ciekawe ubogacenie różnego rodzaju wypieków słodkich, ale również chleba. Suszone daktyle sprawdzą się również jako dodatek do mieszanki orzechowej. Suszone owoce daktyli można też wykorzystać jako składnik sałatki owocowej - np. razem z bananem, truskawkami, jabłkami i innymi owocami.
Składniki: 100 % Bio daktyle suszone, bezpestkowe.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 1244 kJ / 294 kcal | 14,75 % |
Tłuszcz: | 0 g | 0 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 67 g | 25,77 % |
- w tym cukry: | 63 g | 70 % |
Błonnik: | 0 g | - |
Białko: | 2,4 g | 4,80 % |
Sól | 0 g | 0 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: na surowo lub używać jako dodatku do słodkich wypieków czy deserów. Stanowi świetny zamiennik tradycyjnych słodyczy.
Sposób przechowywania: w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Truskawki liofilizowane w proszku

Maliny liofilizowane rozdrobnione

Jagody Goji BIO owoce suszone

Jagody Goji owoce suszone

Maliny liofilizowane
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.