Gliceryna roślinna VG (glicerol) 99,8 % E422 Liquid

Gliceryna roślinna VG (glicerol) Liquid jest alkoholem cukrowym i posiada szeroki wachlarz zastosowań. Wykazuje działanie nawilżające i natłuszczające (w niskich stężeniach) oraz odkażające i wysuszające ( w stężeniach > 25 %). Cena podana powżej.
Czystość: farmaceutyczna (99,8 %)
Stan skupienia: ciecz
Wzór chemiczny: C3H8O3
Zapach: bez zapachu
pH: 5 - 8
Temperatura topnienia/krzepnięcia: 18 °C
Początkowa temperatura wrzenia i zakres wrzenia: od 290 °C
Temperatura zapłonu: 177 °C
Gęstość par: 3,18
Gęstość: 1 261 kg/m³
Zastosowanie gliceryny roślinnej VG Liquid:
• Do produkcji płynów do dezynfekcji;
• Do produkcji kremów, pomadek, mydeł i innych produktów kosmetycznych;
• Do produkcji farb i lakierów;
• Jako rozpuszczalnik tłuszczów i lipidów;
• Jako środek czyszczący i nabłyszczający;
• Jako środek do zmiękczania tkanin.
Wdychanie: zapewnić dostęp świeżego powietrza. Przy wystąpieniu niepokojących objawów skonsultować się z lekarzem.
Kontakt ze skórą: zmyć dużą ilością wody. W przypadku wystąpienia objawów podrażnienia skonsultować się z lekarzem.
Kontakt z oczami: płukać starannie dużą ilością wody, również pod powiekami. Usunąć szkła kontaktowe. Unikać silnego strumienia wody ze względu na ryzyko uszkodzenia rogówki. W przypadku wystąpienia objawów podrażnienia skonsultować się z lekarzem.
Spożycie: nie prowokować wymiotów. Wypłukać usta. Podać do wypicia niewielką ilość wody. Przy wystąpieniu niepokojących objawów skonsultować się z lekarzem.
Ze względu na brak wiarygodnych badań dotyczących wpływu na organizm człowieka, zastosowanie do elektronicznych papierosów nie jest przez NAT Sp. z o.o. rekomendowane. W przypadku użycia do nierekomendowanych zastosowań, odpowiedzialność NAT Sp. z o.o. zostaje wyłączona.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.