Soplówka Jeżowata BIO grzyb mielony

BIO SOPLÓWKA JEŻOWATA (Hericium erinaceus)
Gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. W Japonii oraz Chinach jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa).
Badane pod kątem 250 parametrów i węglowodorów aromatycznych.
Zawiera > 3 % polisacharydów.
Składniki: 100 % Bio soplówka jeżowata (Hericium erinaceus), owocnik mielony.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS* |
Wartość energetyczna: | 1180 kJ / 283 kcal | 14,1 % |
Tłuszcz: | 2.8 g | 4 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,2 g | 6 % |
Węglowodany: | 23,9 g | 9,19 % |
- w tym cukry: | 3,2 g | 3,56 % |
Błonnik: | 41,4 g | - |
Białko: | 20,1 g | 40,2 % |
Sól: | 0,2 g | 3,3 % |
*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: 1 gram (około pół łyżeczki) proszku wymieszać w wodzie. Stosować 3 razy dziennie.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej lub niższej, szczelnie zamknięte, chronić przed światłem.Każda partia przed sprowadzeniem zostaje przebadana mikrobiologicznie oraz fizykochemicznie (zawartość metali ciężkich oraz drobnoustrojów).
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.