Błękit Metylenowy Ph. Eur. Farmaceutyczny 1% + DMSO 10%

Użyty błękit metylenowy o najwyższej, dostępnej czystości (jakości) zgodnej z normami Farmakopei Europejskiej (Ph.Eur.).
Roztwór błękitu metylenowego z wodą strukturyzowaną i DMSO,
DMSO dodatkowo zwiększa przenikanie w głąb powierzchni.
Wyjątkowa siła barwienia błękitu metylenowego
Błękit metylenowy jest znany ze swojej silnej mocy barwienia. Jest stosowany w nauce do podkreślania struktur komórkowych i tkanek, a także w przemyśle tekstylnym i sztuce.
Pomimo swojej popularności, należy zachować ostrożność podczas obchodzenia się z nim, ponieważ może powodować uporczywe plamy.
Skład: 89% woda, 10% DMSO*, 1% błękit metylenowy Ph. Eur.
Produkt nie zawiera metali ciężkich.
Propozycja użycia: jako naturalny rozpuszczalnik oraz odczynnik chemiczny i analityczny.
Barwnik.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Uwaga: Silnie barwiący roztwór. Niezmywalny z tkanin i odzieży.
*Czystość powyżej 99 %
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.