Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Załóż konto

Białka roślinne i mąki

NatVita oferuje białka pochodzenia w 100% roślinnego. Są one w pełni naturalne i mogą być spożywane przez wegan i wegetarian. Nie zawierają GMO, barwników, konserwantów i wypełniaczy. Poza wysoką zawartością białka cechują się bogactwem składników odżywczych pochodzących z danej rośliny. W naszej ofercie znaleźć można między innymi białko roślinne konopne, białko ryżowe oraz białko roślinne z grochu. Wszystkie nasze produkty posiadają certyfikaty BIO, a surowce wykorzystywane do ich produkcji pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Wyczyść

Białka roślinne i mąki

Białko dla wegan i wegetarian

Dieta bezmięsna nie tylko wiąże się z wieloma wyrzeczeniami, ale również wymaga dużo rozsądnego i odpowiedzialnego planowania. Wykluczenie z diety produktów zwierzęcych skutkuje wprawdzie zmniejszeniem dostarczanych do organizmu toksyn i tłuszczów, ale również sporych ilości łatwo przyswajanego białka. Wiedząc, jak ważny jest ten składnik dla funkcjonowania całego organizmu, należy ściśle kontrolować ilość jego spożycia. Mądrze dobrana dieta bezmięsna jest z pewnością o wiele zdrowsza i daje wiele korzyści zdrowotnych.

Białka roślinne w proszku stanowią idealne źródło tego makroelementu w diecie wegan i wegetarian. Są to produkty cechujące się bardzo wysoką wartością odżywczą.

Białko dla sportowców

Drugą, poza wegetarianami i weganami, grupą szczególnie narażoną na niedobory białka są sportowcy. U osób nietrenujących dzienne zapotrzebowanie na białko wynosi mniej więcej 0,8 - 0,9 g na kilogram masy ciała. U osób aktywnych fizycznie wzrasta ono nawet do 1,2 g na kilogram masy ciała. Ponadto, dbając o jak najlepsze efekty ćwiczeń, ważne jest, aby ten makroelement dostarczany był o odpowiedniej porze - najlepiej niedługo po treningu. Idealną formą białka dla sportowców są odżywki białkowe, w takich odżywkach zazwyczaj są białka pochodzące z mleka, wiec osoby spożywające mogą mieć reakcje alergiczne. Białka roślinne w proszku są świetnym rozwiązaniem dla osób, które wolą unikać sztucznie sporządzonych mieszanek. Niegdyś największą popularnością wśród sportowców cieszyło się białko roślinne z grochu. Teraz coraz większym uznaniem szczyci się również białko roślinne konopne. Można go dodać do owsianki, jogurtu lub koktajlu. Jego największym atutem jest bardzo dobra przyswajalność, co jest ważną cechą, na którą warto zwrócić uwagę przy zakupie białek roślinnych.

Wszystkie białka roślinne NatVita to w pełni naturalne produkty. Wcielając je do swojej diety, możesz mieć pewność, że dajesz swojemu organizmowi to, co najlepsze.

Mąka kokosowa – z czym to się je?

W ofercie naszego sklepu z żywnością BIO mąki są wyjątkowo ciekawą propozycją. BIO mąka konopna, czy kokosowa nie muszą – choć mogą – być alternatywą dla popularnych mąk pszennych i żytnich, jednak warto poznać ich właściwości.

BIO mąka kokosowa i konopna spokojnie mogą znaleźć się w dietach osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych, gdyż są naturalnie bezglutenowe i bogate w błonnik. Są odpowiednie także w diecie paleo. Mąka kokosowa zawiera bardzo dużo białka, a niewiele łatwo przyswajalnych węglowodanów. Natomiast mąkę z konopi nazwać można naturalną mieszanką białek, tłuszczów omega-3, omega-6 i omega-9, witamin i enzymów. Co więcej, jest jedyną mąką zawierającą 9 aminokwasów.

Zdjęcie pokazowe naszych produktów - Białka roślinne i mąki
UWAGA! Korzystasz z bardzo starej przeglądarki!

Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.

Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.

close
Darmowa dostawa

Dla zamówień od 250 zł

Wszystkie produkty