Colostrum
Maleńkie organizmy noworodków, niezależnie od tego czy ludzkich, czy też różnych gatunków innych ssaków, narażone są na wiele niebezpieczeństw. Do głównych z tych zagrożeń należą wszechobecne bakterie, wirusy oraz grzyby. Dlatego, zanim w gruczołach mlekowych kobiet lub samic pozostałych gatunków ssaków pojawi się typowe mleko przez krótki czas przed oraz po porodzie powstaje tak zwana potocznie siara, a fachowo – colostrum. Płyn ten, ze względu na wyjątkowe grono swoich odbiorców, ma za zadanie dostarczyć najcenniejszych, substancji odżywczych a przede wszystkim – chronić oraz wzmacniać układ odpornościowy.
Colostrum
Colostrum w proszku
Colostrum w proszku zawiera najwięcej, bo aż 60% cennych immunoglobulin. Sproszkowane, ekologiczne młodziwo występuje także w naszej ofercie.
Colostrum w płynie BIO, czyli ekologiczny syrop
Ekologiczna siara bydlęca w płynie zawiera 30% immunoglobulin i jest to naturalne colostrum pozyskiwane od krów z terenów Austrii oraz Niemiec.
Colostrum w proszku i colostrum w płynie – pozostałe korzyści
Ze względu na bardzo wysoką zawartość łatwo przyswajalnego wapnia wzmacnia zęby oraz kości. Suplementy colostrum BIO dostarczają organizmowi witamin z grupy B, witaminy E, witaminy A, a także witaminy D. Mają tak szerokie działanie, że trudno wyodrębnić konkretną grupę, do jakiej są skierowane – każdy, niezależnie od wieku lub płci, doceni ich właściwości.

Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.