Omega 3 + Witaminy D3, E, K2 Mk7 kapsułki softgel 1000mg
Produkt chwilowo niedostępny.

Połączenie kwasów Omega-3 z witaminami D3, K2 MK7 oraz E rozpuszczalnymi w tłuszczach.
Omega-3 nienasycone kwasy tłuszczowe pozyskane z oleju rybiego. Zawierają kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA).
Kwas eikozapentaenowy (EPA)* oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca.
Kwas dokozaheksaenowy (DHA)* przyczyniają się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego widzenia.
Pozyskane zostały z oleju rybiego.
* Korzystne działanie następuje w przypadku spożywania 250 mg kwasów EPA i DHA dziennie.
Witamina D3 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, w utrzymaniu zdrowych zębów i kości oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Witaminą K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Składniki (1 kaps.): 1000 mg olej z ryb, w tym 550 mg Omega 3 (w tym 330 mg kwasów EPA oraz 220 mg kwasów DHA), 12 mg witamina E (octan D-alfa-tokoferolu), 50 µg witamina D3 z lanoliny, 50 µg witamina K2 MK7 z natto, substancja żelująca: żelatyna i gliceryna (kapsułka).
Sposób spożycia: 1 kapsułka dziennie. Popić wodą.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: | % RWS * |
omega-3 550 mg, w tym: | - |
- 330 mg kwasy EPA | - |
- 220 mg kwasy DHA (- % RWS*): | - |
witamina E 12 mg / 12 IU | 100 % |
witamina D3 50 µg / 2000 IU | 1000 % |
witamina K2 MK7 50 µg / 2000 IU | 66.7 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać dziennej porcji do spożycia.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.