Żelatyna spożywcza wieprzowa Bloom 280
Żelatyna to naturalna substancja białkowa otrzymywana z surowca pochodzenia zwierzęcego, zawierającego kolagen. Charakteryzuje się wysoką zawartością aminokwasów, nie zawiera cholesterolu, tłuszczu, węglowodanów, ani konserwantów.
Parametrem klasyfikującym żelatynę oraz określającym jej jakość są stopnie Blooma, mówiące o twardości galarety (żelu) - im wyższy stopień twardości tym wyższa jakość.
Kolagen to białko budulcowe naszego organizmu, które pełni funkcje strukturalne we wszystkich komórkach i jego tkankach. Stanowi ponad 30% białek organizmu ludzkiego
W gastronomii stosowana jest do przyrządzania różnych potraw.
Składniki: Żelatyna spożywcza wieprzowa Bloom 280.
Propozycja stosowania: np. Jako substancja żelująca.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco
Potas w diecie - dlaczego jest kluczowy dla Twojego samopoczucia?
Każdego dnia Twoje ciało wykonuje miliony operacji, aby utrzymać wewnętrzną harmonię, a kluczem do tej równowagi są często niedoceniane składniki odżywcze. Jednym z najważniejszych cichych bohaterów, dyrygującym pracą Twoich mięśni, nerwów i serca, jest właśnie potas.
Glicynian magnezu - czym wyróżnia się na tle innych form magnezu?
Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, biorąc udział w ponad 300 reakcjach biochemicznych, które regulują wszystko, od pracy mięśni po nastrój i jakość snu.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.