Jabłczan Magnezu chelatowany + Witamina C kapsułki 750mg

Jabłczan magnezu jest jedną z najlepiej przyswajalnych form magnezu. Jabłczan magnezu jest połączeniem dwóch składników: kwasu jabłkowego oraz magnezu.
Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni, pomaga w prawidłowej syntezie białka, w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, zdrowych zębów i kości.
Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego, zwiększa przyswajanie żelaza, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Składniki (1 kaps.): 550 mg jabłczan magnezu (Magnesium malate), 150 mg kwas l-askorbinowy, w tym 149.7 mg witamina C; 50 mg Bio dzika róża (Rosa canina) owoc mielony, substancja żelująca: hypromeloza (kapsułka celulozowa).
Sposób spożycia: 5 kapsułek dziennie. Popić wodą.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: | % RWS * |
jabłczan magnezu 2750 mg | - |
- w tym magnez 304.3 mg | 81.2 % |
kwas l-askorbinowy 750 mg | - |
- w tym witamina C 748.5 mg | 935.6 % |
Bio dzika róża 250 mg | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać dziennej porcji do spożycia.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Dicytrynian Trimagnezu

Dzika Róża Bio kapsułki 640 mg

Dzika Róża BIO skórka mielona

Kwas L-Askorbinowy Witamina C

Dzika Róża BIO owoce całe
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.