Maca BIO RAW czerwona mielona

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 19,90 zł
250szt.1 46,90 zł
500szt.1 89,00 zł

    Maca jest warzywem rosnącym głównie w Peru, wysoko w Andach. Najbardziej pożądaną częścią tej rośliny jest korzeń. Z wyglądu maca przypomina rzodkiewkę. Maca nazywana jest również trawą pieprzową lub peruwiańskim żeń-szeniem. Można spotkać kilka jej odmian, które różnią się m.in kolorem skórki, są to np. maca żółta, czerwona, czarna.

     

    Maca czerwona charakteryzuje się orzechowym posmakiem i polecana jest szczególnie kobietom.

     

    Składniki: 100 % Bio maca (Lepidium meyenii) RAW (surowa), czerwona, korzeń mielony.

    Średnia wartość odżywcza w100 g produktu: % RWS *
    Wartość energetyczna:1380 kJ / 327 kcal   16.4 %
    Tłuszcz:0.8 g1.1 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0.2 g1.0 %
    Węglowodany:78.9 g30.4 %
    - w tym cukry:38.3 g42.6 %
    Białko:10 g20 %
    Sól:< 0.1 g< 1.7 %

     *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

     

    Sposób spożycia: 1 gram (2ml) (zgodnie z załączoną miarką) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.

    Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu:
    Bio maca czerwona korzeń mielony 2000 mg (- % RWS*).


    *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

    Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest
    zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek
    z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.

    Napisz opinię

    Maca BIO RAW czerwona mielona

    Maca BIO RAW czerwona mielona

    Maca jest warzywem rosnącym głównie w Peru, wysoko w Andach. Najbardziej pożądaną częścią tej rośliny jest korzeń. Z wyglądu maca przypomina rzodkiewkę. Maca nazywana jest również trawą pieprzową lub peruwiańskim żeń-szeniem. Można spotkać kilka jej odmian, które różnią się m.in kolorem skórki, są to np. maca żółta, czerwona, czarna.

    scanner