Maca BIO RAW czarna mielona

BIO MACA (Lepidium meyenii) CZARNA RAW, KORZEŃ MIELONY
Maca jest roślinną dwuletnią rośliną z rodziny Crucifer naturalnie występujących w wysokich Andach Peru. Jej hiszpańskie i Quechua nazwy to maca-maca, maino, ayak chichira, ayak willku. Jest to roślina uprawiana w celu pozyskania swojej mięsistej bulwy.
Maca BIO RAW czarna — kolor ma znaczenie
Maca to peruwiański korzeń mający wiele odmian. Każda z nich wyróżnia się innymi właściwościami. Maca BIO RAW czarna jest jedną z rzadszych odmian tej rośliny. Najczęściej spotykanym kolorem wśród tego warzywa jest kolor żółty.
Maca BIO RAW czarna w kuchni
Korzeń maci jest naturalnym źródłem białka. Maca w postaci mielonej stanowi świetny dodatek do zdrowych posiłków. Z powodzeniem można dodać ją do owsianki, koktajlu, czy nawet sałatki.
Składniki: 100 % Bio maca (Lepidium meyenii) RAW (surowa), czarna, korzeń mielony.
Wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1548.1 kJ / 370 kcal | 18.5 % |
Tłuszcz: | 1.5 g | 2.1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 % |
Węglowodany: | 75.8 g | 29.2 % |
- w tym cukry: | 33 g | 36.7 % |
Białko: | 13 g | 26 % |
Sól: | 0 g | 0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 1 gram (2ml) (zgodnie z załączoną miarką) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.
Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu:Bio maca czarna korzeń mielony 2000 mg (- % RWS*).
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jestzrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiekz jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.

Maca BIO czerwona tabletki 500mg

Maca BIO RAW czerwona mielona

Maca BIO RAW żółta mielona

Maca BIO żółta tabletki 500mg
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.