Natto Bio wit. K2 MK7 + ekstrakt z alg wit. D3 tableki 1000mg

Ekologiczne natto z soi + ekstrakt z alg morskich, standaryzowany na cholekalcyferol - witaminę D3. Bio Natto zawiera jedynie naturalne substancje powstałe w wyniku naturalnej fermentacji soi przez bakterie Bacillus subtillis Natto m.in. naturalną witaminę K2 MK7.
Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i mięśni oraz w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Pomaga w prawidłowym wchłanianiu wapnia i fosforu oraz w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi.
Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Obie witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach i wzajemnie wspierają swoje działanie.
Składniki (1 tab. / 1000 mg): Bio suszone natto z soi (soja bez GMO, woda, bakterie Bacillus subtilis Natto), ekstrakt z alg morskich (standaryzowany na cholekalcyferol (witaminę D3)).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Sposób spożycia: 2 tabletki dziennie. Popić wodą.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: | % RWS * |
Bio suszone natto 2000 mg | - |
- w tym Witamina K (menachinon-7): 74 μg | 99.0 % |
Witamina D (cholekalcyferol): 50 μg / 2000 IU | 1000.0 % |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: |
% RWS * |
Wartość energetyczna: | 2164 kJ / 517 kcal | 26.0 % |
Tłuszcz: | 11 g | 15.7 % |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 1.6 g | 8.0 % |
Węglowodany: | 35 g | 13.5 % |
- w tym cukry: | 0.7 g | 0.78 % |
Błonnik | 18 g | - |
Białko: | 38 g | 76.0 % |
Sól: | 1.5 g | 25.0 % |
Witamina D: | 2500 μg | 5000.0 % |
Witamina K (menachinon-7): | 3654 μg |
4872.0 % |
Kwas foliowy: | 492 μg | 246.0 % |
Kwas pantotenowy: | 5 mg | 83.0 % |
Witamina B6: | 0.203 mg | 15.0 % |
Fosfor: | 944 mg | 135.0 % |
Potas: | 1714 mg | 86 % |
Magnez: | 283 mg | 75 % |
Żelazo: | 5.8 mg | 41 % |
Wapń: | 231 mg | 29 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Produkt nie powinien być spożywany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K, np. warfaryna i acenokumarol. Suplement diety przeznaczony dla zdrowej populacji osób dorosłych do 75 roku życia. Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą.
Sposób przechowywania: najlepiej w lodówce (jeśli nie w lodówce, to w miejscu poniżej 20 °C, bez dostępu światła).
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.