Green Detox BIO
Produkt chwilowo niedostępny.

Bio Green Detox to doskonałe połączenie trawy jęczmiennej, pszenicznej, liści moringi, pokrzywy oraz chlorelli. Mieszanka wzbogaci o wartości odżywcze przyrządzane smoothie, koktajle itp.
Składniki: Bio trawa jęczmienna (Hordeum vulgare) proszek, Bio trawa pszeniczna (Triticum aestivum) proszek, Bio moringa (Moringa oleifera) liście - proszek, Bio pokrzywa (Urticae folium) liście - proszek, Bio chlorella (Chlorella pyrenoidosa) proszek.
Wartość odżywcza |
w 100 g produktu |
% RWS* w 100 g produktu |
w porcji dziennej 8 g |
% RWS* w porcji dziennej 8 g |
Wartość energetyczna: | 1305.6 kJ / 311.3 kcal | 15.5 % | 108.8 kJ / 25.9 kcal | 1.3 % |
Tłuszcz: | 4.1 g | 5.9 % | 0.3 g | 0.4 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1.5 g | 7.5 % | 0.1 g | 0.5 % |
Węglowodany: | 26.2 g | 10.1 % | 2.2 g | 0.9 % |
- w tym cukry: | 6.6 g | 7.3 % | 0.6 g | 0.7 % |
Błonnik: | 33.6 g | - | 2.8 g | - |
Białko: | 35.2 g | 70.4 % | 2.9 g | 5.8 % |
Sól: | 0.6 g | 10 % | 0.05 g | 0.8 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Produkt dla wegan, w pełni roślinny.
Propozycja spożycia: 2 płaskie miarki (1 miarka = 4 g) dodać do 250 ml smoothie, koktajlu itp.
Opakowanie 140 g zawiera 17 porcji x 8 g.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.