Ałtajski Miód Gryczany z Syberii

Najwyższej jakości naturalny, ałtajski miód gryczany z nieskażonych, niesamowicie czystych terenów Syberii, a konkretnie Ałtaju, gdzie nie używa się pestycydów. Jest to obszar nieskażony. 100% naturalny miód o niezwykle cennych wartościach i parametrach odżywczych.
Góry Ałtaju znajdują się na liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. To już sugeruje nam z jakich terenów pochodzi miód, a czystość powietrza i gleb jest najważniejszym czynnikiem powstawania niezwykłego oraz unikatowego miodu z dziko rosnącej gryki. Miód zbierany przez pszczoły z kwiatów gryki. Tylko miód z tego miejsca na globie jest tak wysoce ceniony.
Ałtajski Miód Gryczany z Syberii NatVita wyróżnia się niezwykle kwiatowym aromatem, intensywnym smakiem i pięknym kolorem.
Składniki: 100 % miód (Mel) z kwiatów gryki.
Propozycja spożycia: stosować jako substancję słodzącą do napojów, dań na słodko lub bezpośredniego spożywania w celu dostarczenia organizmowi cennych wartości odżywczych.
Nie podawać dzieciom do 12 miesiąca.
Nie podgrzewać miodu, ponieważ starci swoje prozdrowotne właściwości.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Ałtajski Miód Wielokwiatowy z Syberii

Ałtajski Miód Gryczany z Syberii

Ałtajski Miód Wielokwiatowy z Syberii
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.