Czarny orzech skorupa mielona
Owoce czarnego orzecha charakteryzują się silnym aromatem, łupina orzecha posiada grubą czarnobrązową skorupę. Orzechy dojrzewają na przełomie września oraz października.
Czarny orzech skorupa mielona to produkt pochodzący z gatunku drzewa o tej samej nazwie.
Owoce czarnego orzecha zbierane są, gdy zewnętrzna skorupa jest jeszcze zielona co wpływa na zachowanie cennych właściwości. Zielona skorupka zostaje usunięta, a następnie poddana procesowi powolnego suszenia. Podczas suszenia zielona skorupa ciemnieje.
Skład: 100 % czarny orzech (Juglans nigra L.) skorupa mielona.
Propozycja zużycia: stosować np. jako dodatek do kadzidła.
Bądź na bieżąco
Potas w diecie - dlaczego jest kluczowy dla Twojego samopoczucia?
Każdego dnia Twoje ciało wykonuje miliony operacji, aby utrzymać wewnętrzną harmonię, a kluczem do tej równowagi są często niedoceniane składniki odżywcze. Jednym z najważniejszych cichych bohaterów, dyrygującym pracą Twoich mięśni, nerwów i serca, jest właśnie potas.
Glicynian magnezu - czym wyróżnia się na tle innych form magnezu?
Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, biorąc udział w ponad 300 reakcjach biochemicznych, które regulują wszystko, od pracy mięśni po nastrój i jakość snu.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.