Szafran nitki
Szafran nitki - najbardziej drogocenna przyprawa świata
Szafran znany i uprawiany był od czasów starożytnych. Jest ceniony za swój niezwykły kolor i smak, a ze względu na to, że są to jedynie pręciki kwiatu, jest to niezwykle cenna przyprawa. To tradycyjny składnik Włoskiej, Tureckiej i Hinduskiej kuchni.
Nitki szafranu
Należy go dawkować ostrożnie, gdyż w zbyt dużej ilości może dodać potrawie nadmiernej goryczy. Jest dodatkiem do ciast, sosów, czy alkoholi oraz obowiązkowym składnikiem min. paelli. Oryginalny musi występować w formie nitek, nigdy w formie sproszkowanej.
Składniki: 100 % szafran (Crocus sativus) nitki (znamiona słupków kwiatowych).
Propozycja spożycia: jako dodatek do deserów, potraw, wypieków itp.
Bądź na bieżąco
Potas w diecie - dlaczego jest kluczowy dla Twojego samopoczucia?
Każdego dnia Twoje ciało wykonuje miliony operacji, aby utrzymać wewnętrzną harmonię, a kluczem do tej równowagi są często niedoceniane składniki odżywcze. Jednym z najważniejszych cichych bohaterów, dyrygującym pracą Twoich mięśni, nerwów i serca, jest właśnie potas.
Glicynian magnezu - czym wyróżnia się na tle innych form magnezu?
Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, biorąc udział w ponad 300 reakcjach biochemicznych, które regulują wszystko, od pracy mięśni po nastrój i jakość snu.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.