Liposomalna Kurkumina w płynie

Suplement diety produkowany w oparciu o innowacyjną technologię produkcji liposomalnej postaci kurkuminy.
Liposomy zwiększają wydajność transportu kurkuminy do wnętrza komórek oraz umożliwia jej efektywne wchłanianie.
Kurkuminę pozyskuje się z kłączy kurkumy (ostryżu długiego), bogatej w kurkominoidy – substancje bioaktywne, które jako składniki pożywienia wpływają wspomagająco na różne funkcje organizmu. Jednak kurkumina w swojej tradycyjnej postaci jest trudno przyswajalna. Dzięki unikalnej formule liposomalnej może być dostarczana tam, gdzie jest najbardziej potrzebna czyli bezpośrednio do komórek. Liposomy wykazują podobieństwo do błon komórkowych w organizmie ludzkim, przez co są bezpieczne i biozgodne. Umożliwiają efektywne wchłanianie spożywanego suplementu diety.
Składniki: ekstrakt z kurkumy standaryzowany do zawartości 95% kurkuminoidów, fosfolipidy z lecytyny słonecznikowej, witamina C (kwas L-askorbinowy), wyciąg płynny ze stewii, woda, aromat waniliowy.
Produkt bez GMO.
Produkt stabilizowany etanolem.
Sposób spożycia: od 10 ml do 30 ml (według załączonej miarki) dziennie.
Zawartość składnika w zalecanej dziennej porcji produktu: | % RWS * |
ekstrakt z kurkumy (95% kurkuminoidów) 200 mg - 600 mg | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
DZIENNA PORCJA ZAWIERA:
- 10ml produktu zawiera 200 mg kurkuminy (standaryzowanej do zawartości 95% kurkuminoidów)
- 30ml produktu zawiera 600 mg kurkuminy (standaryzowanej do zawartości 95% kurkuminoidów)
Opakowanie 150 ml zawiera 15 porcji po 10 ml.
Opakowanie 250 ml zawiera 25 porcji po 10 ml.
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Sposób przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze 2-10°C (najlepiej w lodówce). Chronić przed światłem. Należy spożyć w ciągu 2 miesięcy od pierwszego otwarcia opakowania.
UWAGA! Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci oraz w temperaturze kontrolowanej od 2-10°C.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.