Kamala mielona
Kamala rośnie w tropikalnych rejonach Indii, na Nowej Gwinei oraz Filipinach. Pochodzi z wiecznie zielonego drzewa Rottleria tinctoria z rodziny wilczomleczowatych Euphorbiacea. Kamala wykorzystywana jest do produkcji kosmetyków oraz jako składnik barwników.
Sproszkowane włosy owoców kamali zawierają około 80 % żywicy.
Skład: 100 % kamala (Mallotus philippinensis) włoski owoców mielone.
Nie do spożycia.
Sposób użycia: jako czysty barwnik.
Bądź na bieżąco
Potas w diecie - dlaczego jest kluczowy dla Twojego samopoczucia?
Każdego dnia Twoje ciało wykonuje miliony operacji, aby utrzymać wewnętrzną harmonię, a kluczem do tej równowagi są często niedoceniane składniki odżywcze. Jednym z najważniejszych cichych bohaterów, dyrygującym pracą Twoich mięśni, nerwów i serca, jest właśnie potas.
Glicynian magnezu - czym wyróżnia się na tle innych form magnezu?
Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, biorąc udział w ponad 300 reakcjach biochemicznych, które regulują wszystko, od pracy mięśni po nastrój i jakość snu.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.

