Colostrum liofilizowane 60 % IgG kapsułki celulozowe 500mg

Pojemność (kaps)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 102,00 zł

    Colostrum (siara pochodzenia bydlęcego) jest wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Produkt
    charakteryzuje się 60 % współczynnikiem immunoglobulin (IgG) i został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji oraz procesowi liofilizacji, dzięki czemu zostały zachowane wszystkie dobroczynne wartości produktu.

    Zawiera idealnie zbilansowane składniki: minerały, witaminy, aminokwasy, śladowe pierwiastki, naturalne czynniki wzrostu, jak również immunoglobuliny. Skład krowiego colostrum jest w 99% identyczny z pierwszym mlekiem (siarą) ludzkim matki. Zawiera w swoim składzie również polipeptydy bogate w proliny, cytokiny, laktoferynę.
    Immunoglobuliny to białka, które są przeciwciałami wytwarzane przez nasz organizm ww celach ochronnych przed wirusami, bakteriami oraz grzybami. Colostrum krów zawiera ponad 400 substancji interaktywnych.
    Colostrum pozyskiwane jest z dojeń w pierwszych godzinach po ocieleniu. Jednak pobierana siara, która jest przetwarzana do produktu NatVita to tylko nadmiar pierwszego mleka wytwarzanego przez matkę cielaka. Całe potrzebne colostrum otrzymują cielęta, by prawidłowo wzrastać i nabrać odporność, ponieważ cielęta w przeciwieństwie do ludzi przychodzą na świat bez wytworzonego mechanizmów odpornościowych, dlatego tak bardzo dbamy w pierwszej kolejności o cielęta, a dopiero później możemy zająć się przetworzeniem nadwyżki.
    Przetwarzanie naszego colostrum odbywa się w laboratorium i jest tam odtłuszczane oraz pozbywamy się niestrawnych białek oraz zarazków przez mikrosterylny proces filtracji. Po odtłuszczeniu zostaje oddzielona kazeina od produktu, dzięki czemu colostrum może być wchłaniane przez jelita bez wcześniejszego trawienia.

    Zawarte w colostrum:

    • polipeptydy bogate w proliny odgrywają ważną rolę w procesach biologicznych, wspierają układ odpornościowy oraz wzrost komórek nerwowych
    • czynniki wzrostu regulują i wspierają wzrost komórek organizmu, równoważą metabolizm komórek
    • witaminy A, B1, B2, B12, C, D i E
    • laktoperoksydazę
    • oligosacharydy promują mikrobiom, wspierają skuteczność naturalnych komórek, które zabijają wirusy i bakterie
    • cytokiny modulujące lub hamujące procesy zapalne

    Colostrum było już stosowane ponad 1000 lat temu, jak również przez egipskich faraonów, greckich sportowców, celtyckich druidów oraz Indian, a nawet osobistego lekarza Goethego.

    Składniki (1 kaps. / 500 mg): 500mg siara bydlęca (Colostrum bovinum) liofilizowana, proszek (w tym minimum: 60 % immunoglobulin G (IgG), 45 % immunoglobulin typu G1 (IgG1) oraz G2 (IgG2), 2 % laktoferyny, 3 % polipeptydów bogatych w prolinę), substancja żelująca: hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka celulozowa).

    Sposób spożycia: 2 kapsułki 2 razy dziennie, popić szklanką wody.

    Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu: % RWS *
    colostrum (Colostrum bovinum) - 2000 mg-
    - w tym IgG - 1200 mg-
    - w tym IgG1 + IgG2 - 900 mg-
    - w tym laktoferyna - 40 mg-
    - w tym polipeptydy - 60 mg-

    Suplement diety.

    Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest
    zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek
    z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.

    Produkt odtłuszczony, zawiera laktozę oraz kazeinę!

    Produkt zawiera mleko krowie.

    Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Napisz opinię

    Colostrum liofilizowane 60 % IgG kapsułki celulozowe 500mg

    Colostrum liofilizowane 60 % IgG kapsułki celulozowe 500mg

    Colostrum (siara pochodzenia bydlęcego) jest wytwarzane przez samicę ssaków w pierwszych godzinach po porodzie. Produkt
    charakteryzuje się 60 % współczynnikiem immunoglobulin (IgG) i został odtłuszczony oraz poddany sterylnej filtracji / mikrofiltracji oraz procesowi liofilizacji, dzięki czemu zostały zachowane wszystkie dobroczynne wartości produktu.

    scanner