Masło Klarowane Ghee BIO

Masło Klarowane Ghee BIO firmy NatVita to certyfikowane, ekologiczne Ghee, poddawane długiemu procesowi klarowania, by usunąć z niego precyzyjnie m.in. kazeinę i laktozę. Charakteryzuje się delikatnym, orzechowym aromatem i smakiem. Usunięte frakcje białkowe oraz woda z masła Ghee powoduje, że nadaje się świetnie do kuchni, w tym również do obróbek termicznych.
Masło klarowane Ghee BIO charakteryzuje się bardzo wysoką temperaturą dymienia, ponad 250°C. Z tego powodu jako jeden z niewielu tłuszczy nadaje się do smażenia, duszenia, czy pieczenia w wysokich temperaturach. W swoim składzie zawiera witaminy: A, z grupy B, D, E i K, kwasy tłuszczowe nasycone, nienasycone (oleinowy, linolowy, alfa-linolenowy czy eikozapentaenowy).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Składniki: 100% Bio masło Ghee.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | %RWS* |
Wartość energetyczna: | 3751 kJ / 896 kcal | 13.8 % |
Tłuszcz: | 99.5 g | 0.4 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 65 g | 0.5 % |
Węglowodany: | 0.1 g | 18 % |
- w tym cukry: | 0.1 g | 11.9 % |
Błonnik: | 0 g | - |
Białko: | 0.1 g | 7.4 % |
Sól: | 0 g | 0 % |
Propozycja użycia: do jedzenia na zimno, smażenia, gotowania, duszenia.
Przechowywanie: 2-6°C.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.