Reishi ekstrakt wodno-alkoholowy w płynie

Nasz proces ekstrakcji został zaprojektowany tak, aby wydobyć jak najwięcej z biomasy roślin lub grzybów z korzyścią dla Twojego ciała i umysłu. Izolujemy związki aktywne o pełnym spektrum poprzez połączenie dwóch procesów ekstrakcji (etanol i woda) w połączeniu z wibracjami ultradźwiękowymi. Proces ten rozbija ściany komórkowe uwalniając cenne biomolekuły.
Używamy mieszanki świeżych oraz suchych owocników grzybów (technologia autorska), poddane ekstrakcji ultradźwiękowej, najlepiej sprawdzającej się dla grzybów. Owocniki są uprawiane w sterylnych pomieszczeniach. Na końcu uzyskujemy wysokiej jakości podwójny ekstrakt wodno-alkoholowy.
Składniki: suszone owocniki reishi (Ganoderma lucidum), woda, etanol spożywczy ≤ 22 %.
Produkowany wyłącznie z owocników.
Stężenie ekstraktu: 1000 mg w 30 ml.
Propozycja spożycia: podjęzykowo poprzez umieszczenie ekstraktu pod językiem na około 10 sekund, następnie połknąć lub dodać do wody, herbaty, kawy, smoothies lub innych napoi i wypić. Przed użyciem wstrząsnąć.
Zalecana dzienna dawka:
2ml (~3 pełne pipety, 40 kropli, 66,6 mg).
Nie należy przekraczać dziennej dawki. Nie zaleca się stosowania w okresie ciąży, karmienia piersią lub dla dzieci. W przypadku wątpliwości należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywać z dala od światła, w suchych warunkach w temperaturze pokojowej lub niższej.
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.