Kreatyna Monohydrat CreaPure
Produkt chwilowo niedostępny.

Najczystsza z dostępnych kreatyn na rynku (ultraczysta). Monohydrat kreatyny CreaPure.
Mięśnie potrzebują energii by wykonywać skurcze, które powodują ruch. Energia jest pozyskiwana przez organizm z węglowodanów i tłuszczów dostarczanych w diecie, a kreatyna bierze udział w metabolizmie energetycznym by uwolnić energię do mięśni trifosforan adenozyny (ATP) rozpada się na grupę fosforanów i jest przekształcany do difosforanu adenozyny (ADP).
Podsumowując kreatyna bierze udział w procesie transportu oraz magazynowania energii w komórkach, działa również jak przeciwutleniacz oraz pomaga w stabilizacji pH w organizmie. Spożywając kreatynę zauważymy wzrost energii, szybszy przyrost mięśni i zwiększenie siły mięśniowej (w przypadku, gdy występuje jednostka treningowa), krótszą regenerację, lepsze samopoczucie oraz zwiększoną wydolność fizyczną.
Badania dowodzą, że kreatyna jest nie tylko dla osób trenujących, ponieważ wpływa pozytywnie na funkcję mózgu, lepszą jakość snu oraz mniejsze zapotrzebowanie dłuższego snu, jak również na zdrowe kości. Wegetarianie i weganie wykazują niższe zapasy kreatyny w mięśniach, ponieważ najwięcej kreatyny występuje w mięsie.
Składniki: 100 % monohydrat kreatyny CreaPure
Sposób spożycia: 5 gram dziennie rozpuścić w wodzie i wypić.
Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu: | % RWS * |
monohydrat kreatyny CreaPure - 5000 mg | - |
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci
Bądź na bieżąco

Inulina z cykorii - naturalny prebiotyk
Obecnie, kiedy zdrowy styl życia nie jest już trendem, a staje się faktycznym nawykiem pozwalającym budować lepszą przyszłość, coraz więcej mówi się o roli mikrobioty jelitowej i jej wpływie na organizm, zarówno pod kątem samopoczucia, odporności, czy kondycji psychicznej - to właśnie dlatego jelita nazywane są drugim mózgiem.
- Inulina z cykorii to naturalny błonnik, który odżywia dobre bakterie w jelitach, dzięki czemu pomaga dbać o odporność i dobre samopoczucie.
- Regularne sięganie po inulinę może przełożyć się na regulowanie poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie poziomu złego cholesterolu.
- Jeśli chcesz zgubić zbędne kilogramy, sięganie po źródła naturalnego błonnika może Ci w tym znacząco pomóc, a inulina z cykorii jest zaliczana do jednego z nich - pęcznieje w jelitach, potęgując uczucie sytości.
Nie ma się więc co dziwić, że w reklamach i social mediach popularność zyskują prebiotyki, czyli składniki odżywiające te dobre bakterie, jakie się w nich znajdują. Okazuje się, że inulina z cykorii jest jednym z tych najbardziej cenionych, wartościowych i naturalnych - to niepozorne włókno roślinne kryje za sobą ogromne bogactwo właściwości, bo może wspierać trawienie, regulować poziom cukru we krwi, a nawet wspomagać odchudzanie czy utrzymanie wagi.

Pełna minerałów sól kłodawska - czym różni się od tej kuchennej?
Sól od wieków gości w naszych kuchniach, choć raczej zbyt wiele o niej nie myślimy - to najbardziej podstawowa przyprawa, ale okazuje się, że jeśli wybierzemy taką odpowiedniej jakości, może wykazywać realny wpływ na nasze zdrowie.
- Sól kłodawska jest znacznie lepszym wyborem niż ta klasyczna, kuchenna, ponieważ nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i jest wydobywana mechaniczne, bez użycia środków chemicznych.
- Sól kłodawska jest świetnym dodatkiem do kąpieli i domowych rytuałów odprężenia, świetnie działa na mięśnie i skórę.
W erze większej świadomości żywieniowej coraz częściej sięgamy po produkty jak najmniej przetworzone i właśnie dlatego rośnie zainteresowanie naturalną solą kłodawską, która nie tylko idealnie nadaje się jako dodatek do żywności, ale znajduje także zastosowanie w wielu innych dziedzinach.
W dzisiejszym wpisie opowiemy, czym ta wydobywana w Polsce, nierafinowana, różni się od klasycznej białej soli kuchennej.
Aby zapewnić bezpieczne przeglądanie Internetu oraz prawidłowe wyświetlanie naszego portalu, zaktualizuj swoją przeglądarkę.
Aby pobrać nową wersję, kliknij jedną z ikon poniżej. Możesz też zamknąć to okno - powiadomienie wyświetli się ponownie za godzinę.