Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Liczy się nie tylko to, co jesz, ale również to co pijesz. Ziołowe napary, herbaty i inne napoje mogą być bardzo korzystne. Jednocześnie pozwalają dbać o prawidłowy poziom nawodnienia. Jeśli mamy już dość picia kolejnych szklanek wody, warto sięgnąć po coś bardziej różnorodnego, a przy tym bogatego w cenne składniki bioaktywne.
Liczy się nie tylko to, co jesz, ale również to co pijesz. Ziołowe napary, herbaty i inne napoje mogą być bardzo korzystne. Jednocześnie pozwalają dbać o prawidłowy poziom nawodnienia. Jeśli mamy już dość picia kolejnych szklanek wody, warto sięgnąć po coś bardziej różnorodnego, a przy tym bogatego w cenne składniki bioaktywne.
Herbaty to ulubiony przysmak Anglików. Czemu więc nie zapożyczyć zwyczajów zza morza? W ofercie NatVita dostępnych jest całe mnóstwo herbat ekologicznych. Nie tylko świetnie smakują, ale również bogate są w składniki odżywcze i bioaktywne. Polecane są wszystkim, którzy pragną cieszyć się wspaniałym smakiem i aromatem.
Za najzdrowszą herbatę powszechnie uważa się herbatę zieloną. Cechuje się ona łagodnym i lekko gorzkawym smakiem.
Jeśli masz ochotę na coś bardziej egzotycznego, koniecznie spróbuj herbaty czerwonej. Posiada ona mocno intensywny smak i aromat.
Dla naszych Klientów sporządziliśmy specjalną mieszankę z różnych ziół tworząc herbatę BIO zasadową. Posiada ona wysokie pH.
NatVita oferuje również inne produkty, takie jak herbata biała czy herbata Rooibos. Wśród nich znajdują się herbaty bio z certyfikatami ekologiczności. Każdy produkt cechuje się odmiennymi, wyjątkowymi właściwościami i smakiem. Spróbuj wszystkie i wybierz swój ulubiony aromat!
Oprócz tradycyjnych herbat warto zainteresować się również naparami ziołowymi. Klasycznym wyborem jest mięta, melisa czy pokrzywa. Yerba Mate i coraz większą popularnością Guayusa cenione są coraz bardziej w Polsce. Polecamy suszone kwiaty hibiskusa z wysoką zawartością naturalnej witaminy C. Cechują się one przyjemnym, kwaskowatym smakiem.
Nawet fani czekolady nie muszą martwić się restrykcjami na diecie. Wystarczy kilka mądrych wyborów, a nawet w zdrowym jadłospisie znajdzie się miejsce na kakao. NatVita stworzyło kakao z upraw ekologicznych, które cechuje się bardzo wysoką zawartością soli mineralnych, szczególnie magnezu i potasu.
Czystek zwany różą skalną rośnie na glebach Południowej Europy. Czuje się dobrze w porośniętym niskim buszem krajobrazie makii. Jego zawsze zielone krzewy dorastają do wysokości jednego metra. Ma bardzo delikatne kwiaty o pogniecionych płatkach. Roślina charakteryzuje się przyjemnym żywicznym zapachem.
BIO HIBISKUS (Hibiscus sabdariffa) KWIAT POCIĘTY Hibiskus jest rodzajem krzewów i roślin zielnych z rodziny ślazowatych. Należy do niego ok. 220 gatunków pochodzących z obszarów o ciepłym klimacie.
Kwiat hibiskusa zwany inaczej ketmią szczawiową, malwą sudańską. Z jego mięsistych, czerwonych działek kielicha sporządza się herbaty owocowe i napoje (między innymi karkade). Działa orzeźwiająco.
Ostrokrzew gujański (Ilex Guayusa) nazywany również siostrą yerba mate, pochodzi z Amazońskiej dżungli, gdzie przez plemię Kichawa wykorzystywana jest od tysięcy lat. Picie naparu z rośliny stanowi plemienną tradycję.
Kakao powstaje z nasion kakaowca i jest stosowane jako bazowy składnik wielu wyrobów cukierniczych, między innymi czekolady, polew oraz różnego rodzaju napojów.
Bardzo wysokiej jakości, organiczna pasta z kakao Criollo, bez żadnych dodatków. Pasta kakaowa wytwarzana jest z rodzimych ziaren Criollo. Dzięki minimalnej obróbce temperatura ziaren kakaowca nigdy nie osiąga więcej niż 45℃, co zapewnia zachowanie najważniejszych związków bioaktywnych oraz przeciwutleniaczy. Kakao ceremonialne.
Matcha stosowana jest w japońskich ceremoniach herbacianych. Charakteryzuje się żywą, zieloną barwą oraz wyjątkowym, słodkogorzkim smakiem.
Herbata Sencha to tradycyjna japońska zielona herbata. Pierwsze wzmianki o jej istnieniu pojawiają się w pismach na przełomie XVII / XVIII wieku. Herbata z pierwszego zbioru charakteryzuje się delikatnym i subtelnym smakiem. Im dłużej i intensywniej jest parzona, staje się bardziej aromatyczna i wyrazista.