Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Wybierz walutę:
Każda roślina, produkująca nasiona w celu rozmnożenia się, kumuluje w nich maksymalną ilość składników odżywczych, których głównym zadaniem jest dostarczenie, wyrastającej z nich roślinie, niezbędnych substancji. Są to zarówno witaminy i minerały, niezbędne do prawidłowego wzrostu, jak i błonnik. Tego rodzaju ziarna i nasiona ekologiczne wykorzy...
Każda roślina, produkująca nasiona w celu rozmnożenia się, kumuluje w nich maksymalną ilość składników odżywczych, których głównym zadaniem jest dostarczenie, wyrastającej z nich roślinie, niezbędnych substancji. Są to zarówno witaminy i minerały, niezbędne do prawidłowego wzrostu, jak i błonnik. Tego rodzaju ziarna i nasiona ekologiczne wykorzystywane są więc również przez człowieka, jako składnik jego diety. Są one bombą odżywczą, dzięki której dostarcza się organizmowi masę korzystnych składników.
Stosowanie BIO żywności niesie za sobą wiele korzyści. Główne zalety nasion bio w codziennych posiłkach to:
Nasiona bio i inne produkty ekologiczne uprawiane są bez stosowania oprysków i innych szkodliwych, chemicznych środków, a plantacje oddalone są od terenów zanieczyszczonych spalinami. Ziarna bio spotykane są przede wszystkim w wypiekach, ale również i w innych rodzajach pożywienia.
W temacie zdrowia, zbilansowanej diety i poprawnego trawienia często pojawia się błonnik. Jest to włókno pokarmowe pochodzenia roślinnego, które usprawnia perystaltykę jelit. Błonnik naturalny w największych ilościach występuje w nasionach babki płesznik i babki jajowatej. Oba te produkty znajdują się w naszym sklepie internetowym z ekologiczną żywnością. Można go spożywać na wiele sposobów. Proponujemy zalanie odpowiedniej do swojej wagi ilości ziaren letnią wodą lub innym napojem oraz wypicie mieszanki po kilku minutach. Błonnik przyrządzony w taki sposób można stosować nawet kilka razy dziennie. Produkt ten stosuje się też jako dodatek do jogurtów, kefirów, sałatek, dań, a także do zagęszczania potraw.
Tworząc zestaw ekologicznych ziaren i nasion roślinnych do stosowania w swojej kuchni, zachęcamy również do sięgnięcia po naturalne adaptogeny oraz naturalne przyprawy w naszym sklepie internetowym. Każde z nich jest niezbędne w kuchni każdej pani domu. Doskonale uzupełniają wiele potraw, a także same w sobie stanowią główny składnik dań czy mieszanek.
Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, jak ważna jest jakość posiłków, które każdego dnia dostarczane są organizmowi. Ziarna bio, będące jednymi z najkorzystniejszych składników codziennych dań, stanowią bombę odżywczą dla organizmu. Zawierają duże ilości pożytecznych kwasów, witamin, minerałów, a także innych substancji niezbędnych w codziennym życiu. Pozwalają więc na częste dodawanie ich do poszczególnych potraw. Bardzo popularne stały się chleby, z dodatkiem nasion i ziaren bio. Oprócz wypieków dodaje się je również do sałatek, a także mięs. Mogą być bowiem przyprawą lub składnikiem sosów. Warto jednak kontrolować ich ilość ze względu na wysoką zawartość błonnika.
W naszym sklepie internetowym znajdują się różne rodzaje ziaren, które idealnie wkomponują się w każdy jadłospis. Można je pić w formie prozdrowotnego napoju lub dodawać do wszelki dań, wypieków, jogurtów czy smoothie. Cały czas pojawiają się również nowe produkty, które dają kolejne możliwości. Najpopularniejsze są oczywiście nasiona chia bio, a także produkty na bazie konopi.
BIO KAKAO (Theobroma cacao L.) ZIARNA MIELONE, (10-12% tłuszczu) Kakao charakteryzuje się zawartością przeciwutleniaczy, kofeiny, teobrominy, potasu, wapnia, magnezu i żelaza.
Kakao powstaje z nasion kakaowca i jest stosowane jako bazowy składnik wielu wyrobów cukierniczych, między innymi czekolady, polew oraz różnego rodzaju napojów.
Nasiona / ziarna konopi siewnej Cannabis sativa L. rodzaj Finola. Stanowią żywność o wysokiej wartości odżywczej, bogactwo wysokiej jakości białek, kwasów tłuszczowych w odpowiednim zestawieniu omega 3 - 6 - 9, oraz minerałów i witamin.
Łuskane nasiona konopi pochodzące z kontrolowanych na każdym etapie upraw ekologicznych. Ziarna konopi stanowią wysokiej jakości żywność o bogatej zawartości aminokwasów, kwasów tłuszczowych, minerałów oraz witamin.
Mielone pestki winogron, które są źródłem OPC - proantocyjanidyn (oligomeric proanthocyanidin complexes).
OPC - sproszkowane pestki winogron, stanowią bardzo bogate, naturalne źródło proantocyjanidyn (OPC - oligomeryczne proantocyjanidyny).
Ostropest plamisty jest rośliną z rodziny astrowatych. Rośnie w południowej oraz południowo-wschodniej Europie, Afryce Północnej, Azji Zachodniej oraz w niektórych rejonów Azji Środkowej.
Ostropest plamisty jest gatunkiem rośliny należącym do rodziny astrowatych. Pochodzi z obszaru śródziemnomorskiego: południowej oraz południowo-wschodniej Europy, Afryki Północnej, Azji Zachodniej oraz niektórych rejonów Azji Środkowej.
Ostropest plamisty jest gatunkiem rośliny należącym do rodziny astrowatych. Pochodzi z obszaru śródziemnomorskiego: południowej oraz południowo-wschodniej Europy, Afryki Północnej, Azji Zachodniej oraz niektórych rejonów Azji Środkowej.
Ostropest plamisty to gatunk rośliny z rodziny astrowatych. Pochodzi z obszaru południowej oraz południowo-wschodniej Europy, Afryki Północnej, Azji Zachodniej oraz niektórych rejonów Azji Środkowej.
Pieprz czarny należy do rodziny pieprzowatych, jest naturalną przyprawą, wywodzącą się z Indii. Stosowany jest od wieków w celu przyprawiania potraw. Zawarte w nim olejki eteryczne i alkaloidy piperyny nadają mu charakterystyczny, palący smak.
Pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica) to gatunek rośliny z rodziny pokrzywowatych (Urticaceae). Rośnie w wilgotnych lasach i zaroślach oraz bardzo często, jako gatunek synantropijny, na żyznych siedliskach ruderalnych.