Płatki Drożdżowe z witaminami grupy B / nieaktywne

Produkt chwilowo niedostępny.

Powiadom mnie kiedy produkt będzie dostępny.
Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 12,90 zł

    Wegańskie płatki drożdżowe charakteryzują się lekko serowym, pikantnym smakiem. Stanowią źródło witamin z grupy B, takich jak: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12. Zawierają również łatwo przyswajalne minerały takie jak cynk oraz stanowią naturalne źródło białka i błonnika.

    Naturalnie wyhodowane i przetwarzane z drożdży Saccharomyces cerevisiae poddanych suszeniu do jednorondych płatków.

     

    Składniki: 100 % płatki drożdżowe (Saccharomyces cerevisiae) + 44 µg witamina B12 (Kobalamina) nieaktywne.

     

    Średnia wartość odżywcza        w 100 g produktu:   
    % RWS*  
    Wartość energetyczna:1.4 kJ / 344 kcal   8.6 %
    Tłuszcz:4.0 g5.7 %
    - kwasy tłuszczowe nasycone:0.7 g3.5 %
    Węglowodany:

    36.9 g

    14.2 %
    - w tym cukry:

    12.4 g

    13.8 %
    Błonnik:22 g-
    Białko:51 g102 %
    Sól:0.2 g3.3 %
    Witamina A:< 30 µg< 3.8 %
    Witamina C:< 1 mg< 1.3 %
    Witamina B1 (Tiamina):45 mg40 %
    Witamina B2 (Ryboflawina):18 mg1285.7 %
    Witamina B3 (Niacyna):341 mg2131.3%
    Witamina B5 (Kwas pantotenowy):140 mg2333.3 %
    Witamina B6 (Pirydoksyna):34 mg2428.6 %
    Witamina B7 (Biotyna):196 µg392 %
    Witamina B9 (Kwas Foliowy):4400 µg2200 %
    Witamina B12 (Kobalamina):44 µg1760 %
    Magnez:129 mg34.4 %
    Miedź:0.6 mg60 %
    Wapń:95 mg11.9 %
    Cynk:120 mg1200 %
    Żelazo:5 mg35.7 %

     *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

    Propozycja spożycia: jako dodatek do sałatek, kanapek, zagęszczacz do sosów, past, zup itp.

     

    Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Napisz opinię

    Płatki Drożdżowe z witaminami grupy B / nieaktywne

    Płatki Drożdżowe z witaminami grupy B / nieaktywne

    Wegańskie płatki drożdżowe charakteryzują się lekko serowym, pikantnym smakiem. Stanowią źródło witamin z grupy B, takich jak: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12. Zawierają również łatwo przyswajalne minerały takie jak cynk oraz stanowią naturalne źródło białka i błonnika.

    scanner