Płatki Drożdżowe z witaminami grupy B / nieaktywne

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 11,30 zł

Wegańskie płatki drożdżowe charakteryzują się lekko serowym, pikantnym smakiem. Stanowią bogate źródło witamin z grupy B, takich jak: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12. Zawierają również łatwoprzyswajalne minerały takie jak cynk oraz stanowią naturalne źródło białka i błonnika.

Wykazują pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego, nerwowego oraz krwionośnego. Dodatkowo wspierają funkcjonowanie mikroflory jelitowej.

 

Naturalnie wyhodowane i przetwarzane z drożdży Saccharomyces cerevisiae poddanych suszeniu do jednorondych płatków.

 

Składniki: 100 % płatki drożdżowe (Saccharomyces cerevisiae) + 44 µg witamina B12 (Kobalamina) nieaktywne.

 

Średnia wartość odżywcza        w 100 g produktu:   
% RWS*  
Wartość energetyczna:1.4 kJ / 344 kcal   8.6 %
Tłuszcz:4.0 g5.7 %
- kwasy tłuszczowe nasycone:0.7 g3.5 %
Węglowodany:

36.9 g

14.2 %
- w tym cukry:

12.4 g

13.8 %
Błonnik:22 g-
Białko:51 g102 %
Sól:0.2 g3.3 %
Witamina A:< 30 µg< 3.8 %
Witamina C:< 1 mg< 1.3 %
Witamina B1 (Tiamina):45 mg40 %
Witamina B2 (Ryboflawina):18 mg1285.7 %
Witamina B3 (Niacyna):341 mg2131.3%
Witamina B5 (Kwas pantotenowy):140 mg2333.3 %
Witamina B6 (Pirydoksyna):34 mg2428.6 %
Witamina B7 (Biotyna):196 µg392 %
Witamina B9 (Kwas Foliowy):4400 µg2200 %
Witamina B12 (Kobalamina):44 µg1760 %
Magnez:129 mg34.4 %
Miedź:0.6 mg60 %
Wapń:95 mg11.9 %
Cynk:120 mg1200 %
Żelazo:5 mg35.7 %

 

Propozycja spożycia: jako dodatek do sałatek, kanapek, zagęszczacz do sosów, past, zup itp.

 

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Napisz opinię

Płatki Drożdżowe z witaminami grupy B / nieaktywne

Płatki Drożdżowe z witaminami grupy B / nieaktywne

Wegańskie płatki drożdżowe charakteryzują się lekko serowym, pikantnym smakiem. Stanowią bogate źródło witamin z grupy B, takich jak: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12. Zawierają również łatwoprzyswajalne minerały takie jak cynk oraz stanowią naturalne źródło białka i błonnika.

scanner