Kakao BIO Criollo ziarno

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
250szt.1 19,90 zł
500szt.1 37,90 zł

BIO KAKAO CRIOLLO (Theobroma cacao L., Criollo) SUROWE ZIARNA <RAW>

Surowe ziarno kakaowca zawiera w sobie wiele istotnych dla funkcjonowania organizmów składników, zawiera także takie związki jak flawanole, których działanie przyczynia się do poprawienia metabolizmu i fizjologi, a tym samym całego zdrowia człowieka.

Całe, nieobrobione termicznie ziarna kakaowca zawierają w sobie więcej witamin niż te, które takiej obróbce zostały poddane.

Flawanole są grupą związków organicznych występujących w roślinach. Pełnią u tych roślin naturalną ochronę przeciwutleniaczy i insektycydów. Występują w powierzchniowych tkankach roślin, chroniąc je przed szkodliwym działaniem promieni UV. Ze względu na swoją budowę chemiczną posiadają właściwości lecznicze. Związki te mają działanie silne antyoksydacyjne wiążąc ze sobą kationy metali pośrednich biorących udział w tworzeniu aktywnego tlenu (tzw. rodników tlenowych) co opóźnia procesy starzenia się komórek. Mają także działanie przeciwzapalne, rozkurczowe, moczopędne oraz działanie wpływające na zmniejszenie przepuszczalność błon śródbłonka naczyń, co – między innymi – przejawia się zdrowym i pięknym wyglądem skóry twarzy i całego ciała. W produkcji czekolady, ze względu na swój gorzki smak, flawanole są oddzielane od końcowego produktu, stąd spożywanie surowych ziaren jest pod tym względem o wiele korzystniejsze. Ich zwiększona zawartość wynika również z faktu nie stosowania jakichkolwiek obróbek termicznych, które zubożają zawartość witamin i innych składników odżywczych.

Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, surowe ziarna.

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

Propozycja spożycia: produkt najlepiej stosować dodając go do posiłków np. owsianki, sałatki, jogurtu itp. Sugerowana porcja to ok. 10g. Można też spożywać ziarna bez żadnych dodatków, w formie przekąski.

Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

Przechowywanie: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

Kraj Pochodzenia: Peru

Napisz opinię

Kakao BIO Criollo ziarno

Kakao BIO Criollo ziarno

BIO KAKAO CRIOLLO (Theobroma cacao L., Criollo) SUROWE ZIARNA <RAW>

Surowe ziarno kakaowca zawiera w sobie wiele istotnych dla funkcjonowania organizmów składników, zawiera także takie związki jak flawanole, których działanie przyczynia się do poprawienia metabolizmu i fizjologi, a tym samym całego zdrowia człowieka.