Jądra Pestek Moreli

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
1000szt.1 38,89 zł
500szt.1 21,30 zł
250szt.1 12,04 zł

Jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych, dzięki czemu zawierają amigdalinę. Wykorzystywane były ze względu na swoje właściwości już w czasach starożytnych. Większą popularnością cieszyły się owoce, jednak pestki okazały się bogatym źródłem witamin i minerałów.
Zawierają amigdalinę przez co po spożyciu odczuwalny jest intensywny, cierpki smak.

W swoim składzie pestki moreli zawierają amigdalinę - można spotkać się z jej innymi nazwami np. amygdalina, letril, laetrile. Jądra pestek moreli zawierają między innymi związki mineralne, witaminy z grupy B, kwas pangamowy oraz magnez.

 

Składniki: 100 % jądra pestek moreli. Intensywny, mocny, cierpki smak.

 

Propozycja spożycia: według WHO maksymalna dzienna ilość jąder pestek moreli do spożycia to 2 sztuki.

Napisz opinię

Jądra Pestek Moreli

Jądra Pestek Moreli

Jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych, dzięki czemu zawierają amigdalinę. Wykorzystywane były ze względu na swoje właściwości już w czasach starożytnych. Większą popularnością cieszyły się owoce, jednak pestki okazały się bogatym źródłem witamin i minerałów.
Zawierają amigdalinę przez co po spożyciu odczuwalny jest intensywny, cierpki smak.