Jądra Pestek Moreli

Uwaga: Ostatnia sztuka!

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
1400szt.1 92,88 zł
350szt.1 26,90 zł
650szt.1 43,90 zł

    Morela pospolita lub zwyczajna (Prunus armeniaca L.) to roślina wieloletnia z rodziny różowatych. Pochodzi z Azji, rośnie m.in. w Kirgistanie, Chinach i Korei, sztucznie wprowadzona, rośnie dziko również w Japonii. Finalnie spotkać możemy ją również w Polsce.

    Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.

    Składniki: 100 % jądra pestek moreli. Intensywny, mocny, cierpki smak.

     

    Średnia wartość odżywcza w     100 g produktu:   % RWS *  
    Wartość energetyczna:2539 kJ / 613 kcal  30.4 %
    Tłuszcz:51 g72.9 %
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  4.3 g21.5 %
    Węglowodany:13 g5 %
    - w tym cukry:0 g0 %
    Błonnik:--
    Białko:25 g50 %
    Sól:0.01 g0.2 %

    *RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

     

    Propozycja spożycia: 1-2 sztuki dziennie.

    Według WHO maksymalna dzienna ilość jąder pestek moreli do spożycia to 2 sztuki.

     

    Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

    Napisz opinię

    Jądra Pestek Moreli

    Jądra Pestek Moreli

    Morela pospolita lub zwyczajna (Prunus armeniaca L.) to roślina wieloletnia z rodziny różowatych. Pochodzi z Azji, rośnie m.in. w Kirgistanie, Chinach i Korei, sztucznie wprowadzona, rośnie dziko również w Japonii. Finalnie spotkać możemy ją również w Polsce.

    Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.

    scanner