Olej z krokosza Barwierskiego BIO zimnotłoczony

Pojemność (ml)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
100szt.1 14,90 zł

Organiczny olej pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno z kwiatów krokosza barwierskiego (Carthamus Tinctorius). Charakteryzuje się najwyższą zawartością kwasu linolowego (omega 6) ze wszystkich olejów roślinnych. Olej idealnie nadaje się do konsumpcji na surowo, jak również do bezpośredniej pielęgnacji skóry, jako dodatek do kąpieli oraz do komponowania własnych kosmetyków.

Skład: 100 % Bio olej z krokosza barwierskiego (Carthamus Tinctorius), filtrowany, tłoczony na zimno.

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

Sposób użycia: stosować do skóry suchej, podrażnionej, przesuszonej, szorstkiej i spękanej, jako odżywkę do włosów oraz do komponowania własnych kosmetyków. Spożywać na surowo.

Napisz opinię

Olej z krokosza Barwierskiego BIO zimnotłoczony

Olej z krokosza Barwierskiego BIO zimnotłoczony

Organiczny olej pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno z kwiatów krokosza barwierskiego (Carthamus Tinctorius). Charakteryzuje się najwyższą zawartością kwasu linolowego (omega 6) ze wszystkich olejów roślinnych. Olej idealnie nadaje się do konsumpcji na surowo, jak również do bezpośredniej pielęgnacji skóry, jako dodatek do kąpieli oraz do komponowania własnych kosmetyków.