Mąka Gryczana BIO

Produkt chwilowo niedostępny.

Powiadom mnie kiedy produkt będzie dostępny.
Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
400szt.1 6,86 zł
800szt.1 12,29 zł

Mąka wytwarzana z ziaren nieprażonej kaszy gryczanej. Posiada charakterystyczny dla gryki smak. Mąka gryczana znajduje zastosowanie głównie w przemyśle spożywczym jako samodzielny składnik lub dodatek do wyrobów makaronów, chleba, wypieków itp. Charakteryzuje się zawartością między innymi białka, aminokwasów (głównie lizyna i metonina), magnezu, potasu, witamin z grupy B.

Mąka gryczana, jak i zarówno kasza gryczana charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (IG = 40)

 

Składniki: 100 % Bio mąka z kaszy gryczanej.

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Średnia wartość odżywcza w  100 g produktu:  % RWS *  
Wartość energetyczna:1480 kJ / 356 kcal    17,7 %
Tłuszcz:3,1 g4,43 %
Węglowodany:69,3 g26,65 %
Białko:12,8 g25,6 %
Błonnik:0 g-
Sól:< 0,01 g< 0,17 %

* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Propozycja spożycia: jako samodzielny składnik lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieków ciast, chleba, wyrobu makaronów itp.

Napisz opinię

Mąka Gryczana BIO

Mąka Gryczana BIO

Mąka wytwarzana z ziaren nieprażonej kaszy gryczanej. Posiada charakterystyczny dla gryki smak. Mąka gryczana znajduje zastosowanie głównie w przemyśle spożywczym jako samodzielny składnik lub dodatek do wyrobów makaronów, chleba, wypieków itp. Charakteryzuje się zawartością między innymi białka, aminokwasów (głównie lizyna i metonina), magnezu, potasu, witamin z grupy B.