Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Rodzynki irańskie są słodkie i pozbawione pestek. Odmiana ta jest mniejsza od popularnych rodzynek sułtańskich.
Rodzynki wykorzystywane są głównie w kuchni jako dodatek do wypieków, deserów, ciast, mięs itp. Świetnie nadają się jako słodka przekąska.
Składniki: Rodzynki irańskie, olej słonecznikowy.
Średnia wartość odżywcza w | 100 g produktu: | % RWS * |
Wartość energetyczna: | 1210 kJ / 286 kcal | 14.3 % |
Tłuszcz: | 0.5 g | 0.7 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0.16 g | 0.8 % |
Węglowodany: | 64.7 g | 24.9 % |
- w tym cukry: | 64.7 g | 71.9 % |
Błonnik: | 6.5 g | - |
Białko: | 2.3 g | 4.6 % |
Sól | 0.05 g | 0.8 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Sposób spożycia: rodzynki mogą być spożywane na surowo, jako przekąska, mogą także stanowić idealny dodatek do wypieków, ciast, deserów, lodów, sałatek, mięs, sosów itd.
Sposób przechowywania: w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.