Olej z Rokitnika zimnotłoczony

Pojemność (ml)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
30szt.1 35,90 zł

Owoce rokitnika charakteryzują się bogatą zawartością witamin, polifenoli, karotenoidów oraz mikroelementów. Olej z owoców
rokitnika idealnie nadaje się jako dodatek do szamponów i odżywek do włosów, wpływa na ich elastyczność oraz połysk, poza tym wykorzystywany jest pomocniczo w leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów.

Ekstrakcja CO2 z owoców rokitnika.

Tłoczony na zimno.

Składniki: 100 % olej z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.), tłoczony na zimno.

Sposób użycia: stosować na lekko zwilżoną skórę lub włosy, bądź do własnych kompozycji kosmetycznych.

Rodzaj kwasuZawartość [%]
Kwas palmitynowy  30,5
Kwas oleopalmitynowy  23,5
Kwas stearynowy1,1
Kwas oleinowy24,8
Kwas linolowy3,6
Kwas linolenowy8,2
Kwas wakcenowy7


Uwagi i zalecenia:
produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.

Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Kraj pochodzenia: Niemcy.

Napisz opinię

Olej z Rokitnika zimnotłoczony

Olej z Rokitnika zimnotłoczony

Owoce rokitnika charakteryzują się bogatą zawartością witamin, polifenoli, karotenoidów oraz mikroelementów. Olej z owoców
rokitnika idealnie nadaje się jako dodatek do szamponów i odżywek do włosów, wpływa na ich elastyczność oraz połysk, poza tym wykorzystywany jest pomocniczo w leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów.