Inulina BIO z agawy

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
150szt.1 14,19 zł
300szt.1 26,57 zł

Inulina z Agawy stosowana jest jako stabilizator i zagęstnik do sosów oraz zup. Nadaje się również do wypieków. Inulina występuje naturalnie w łodygach roślin, bulwach oraz kłączach. Ma słabo wyczuwalny słodki smak. Zaletą tego naturalnego prebiotyku jest pozytywny wpływ na naszą florę bakteryjną (pozytywne bakterie w jelitach).

 

Składniki: 100 % Bio inulina z Agawy.

 

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:  % RWS*  
Wartość energetyczna:822 kJ / 204 kcal     9.9 %
Tłuszcz:0 g0 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g0 %
Węglowodany:6 g2.3 %
- w tym cukry:6 g6.7 %
Błonnik:90 g-
Białko:0 g0 %
Sól:0.3 g5 %

*RWS - referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Propozycja spożycia: wedle uznania dodawać do zup i sosów.

 

Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

Przechowywanie: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, i ciemnym miejscu.

Kraj Pochodzenia: Meksyk

Napisz opinię

Inulina BIO z agawy

Inulina BIO z agawy

Inulina z Agawy stosowana jest jako stabilizator i zagęstnik do sosów oraz zup. Nadaje się również do wypieków. Inulina występuje naturalnie w łodygach roślin, bulwach oraz kłączach. Ma słabo wyczuwalny słodki smak. Zaletą tego naturalnego prebiotyku jest pozytywny wpływ na naszą florę bakteryjną (pozytywne bakterie w jelitach).

 

scanner