Wierzba BIO kora mielona

Pojemność (gram)opakowanieilośćCena (brutto)Dodaj do koszyka
80szt.1 4,67 zł

Kora wierzby (Salix) swoje właściwości prozdrowotne zawdzięcza zawartości kwasu salicytlowego. Pozytywne atrybuty wierzby znane były już w czasach starożytnego egiptu, jako środek przeciwbólowy oraz przeciwzapalny. W naturalnej medycynie wykorzystywana jest przy problemach z układem kostnym oraz mięśniowym.

Wierzba BIO kora mielona to sprawdzony produkt z pewnego certyfikowanego źródła. Właściwości suszonej kory pozwalają na wykorzystanie jej wielu przypadkach.

Substancje czynne w produkcie wierzba BIO kora mielona

Młoda kora wierzby pozyskiwana jest na wiosnę. Po ususzeniu ma wysoką zawartość naturalnego kwasu salicylowego. Wierzba BIO kora mielona zawiera także inne glikozydy - pochodne kwasu cynamonowego oraz kwas elagowy, a także flawonoidy i garbniki.

Wierzba BIO kora mielona - zastosowania

Ekologiczna wierzba BIO kora mielona to produkt o pewnym pochodzeniu. Wykorzystywany jest przy wspomaganiu walki ze stanami zapalnymi układu kostnego czy stawowego. Przypisuje jej się także szereg innych działań, stosowana podczas zbyt wysokiej gorączki lub silnych bóli.

Jak używać wierzby BIO kory mielonej?

Produkt można spożywać po rozmieszaniu z wodą. Można również dodawać ją do mieszanek naturalnych produktów prozdrowotnych.

 

Składniki: 100 % Bio wierzba (Salix) kora mielona.

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Propozycja spożycia: 0,5 gram (około 1/3 łyżeczki) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 1 raz dziennie.

Napisz opinię

Wierzba BIO kora mielona

Wierzba BIO kora mielona

Kora wierzby (Salix) swoje właściwości prozdrowotne zawdzięcza zawartości kwasu salicytlowego. Pozytywne atrybuty wierzby znane były już w czasach starożytnego egiptu, jako środek przeciwbólowy oraz przeciwzapalny. W naturalnej medycynie wykorzystywana jest przy problemach z układem kostnym oraz mięśniowym.

scanner