Brak produktów
Do darmowej wysyłki pozostało: 250,00 zł
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
Pojemność (gram) | opakowanie | ilość | Cena (brutto) | Dodaj do koszyka |
---|---|---|---|---|
Kora wierzby (Salix) swoje właściwości prozdrowotne zawdzięcza zawartości kwasu salicytlowego. Pozytywne atrybuty wierzby znane były już w czasach starożytnego egiptu, jako środek przeciwbólowy oraz przeciwzapalny. W naturalnej medycynie wykorzystywana jest przy problemach z układem kostnym oraz mięśniowym.
Wierzba BIO kora mielona to sprawdzony produkt z pewnego certyfikowanego źródła. Właściwości suszonej kory pozwalają na wykorzystanie jej wielu przypadkach.
Młoda kora wierzby pozyskiwana jest na wiosnę. Po ususzeniu ma wysoką zawartość naturalnego kwasu salicylowego. Wierzba BIO kora mielona zawiera także inne glikozydy - pochodne kwasu cynamonowego oraz kwas elagowy, a także flawonoidy i garbniki.
Ekologiczna wierzba BIO kora mielona to produkt o pewnym pochodzeniu. Wykorzystywany jest przy wspomaganiu walki ze stanami zapalnymi układu kostnego czy stawowego. Przypisuje jej się także szereg innych działań, stosowana podczas zbyt wysokiej gorączki lub silnych bóli.
Produkt można spożywać po rozmieszaniu z wodą. Można również dodawać ją do mieszanek naturalnych produktów prozdrowotnych.
Składniki: 100 % Bio wierzba (Salix) kora mielona.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Propozycja spożycia: 0,5 gram (około 1/3 łyżeczki) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 1 raz dziennie.